У волинському селі вже більше року постійно горять торфовища

У волинському селі вже більше року постійно горять торфовища
Хто проїжджав трасою Луцьк-Львів, той поблизу Горохова, напевне, відчув запах горілого торфу.

Їдкий дим інколи чути і в Луцьку. Це горять торфовища на півдні Волині, біля села Ржищів Горохівського району, повідомляє ВОДТРК.

Село знаходиться на межі Волинської та Львівської областей. Воно розкинулося на мальовничій горбистій місцевості. Унікальне природне багатство цієї місцини – озеро Небіжка. Проблема в тому, що навколо озера вже більше року постійно горять торфовища.

«Весною як почало горіти, так і горить – чи то така байдужість, чи то жорстокість людська, чи недбалість, що досі не погасили. Почало горіти, спочатку не сильно, але бачу, що дальше розгоряється. Подзвонила до голови сільської ради, потім в район. Прислали 3 чи 4 пожежні машини. Тиждень були і гасили. Люди їх харчували. І сюди голова райдержадміністрації приїжджала. Але у них, напевно, гроші закінчилися і вони поїхали. А воно як горіло, так і горить досі. Бо торф не загасне, як звичайний пожар. Його треба розкопувати», − розповіла жителька Ржищева Марія Тимчук.

Їдкий дим стелиться на багато кілометрів. Люди в навколишніх населених пунктах потерпають від нього постійно. Саме тому селяни неодноразово намагалися загасити торфовища самотужки. Однак забракло ресурсів. Зважаючи на масштаби загорянь, навіть дощі й сніг лиху не зарадять. А сподіватися, що загасне саме, — безвідповідально.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.