Порошенко підсумував візит до Франції: завдання виконані на 100%

Порошенко підсумував візит до Франції: завдання виконані на 100%
Українська делегація на чолі з Президентом України Петром Порошенком обговорила з лідерами більше 30 країн ситуацію в Україні та питання щодо продовження санкцій проти Російської Федерації у випадку невиконання нею Мінських домовленостей.

Про це Порошенко заявив у підсумку візиту до Франції та участі у Паризькій кліматичній конференції.

«Українська делегація завершила свою участь в одному з найбільш репрезентативних форумів, у якому брали участь більше 150 голів держав та урядів. Україна чітко представила свою позицію і скористалася можливістю для доведення її з президентами і прем’єр-міністрами більше 30 країн», - сказав він.

За словами Президента, на полях конференції в Ле Бурже вдалося обмінятися думками як з традиційними партнерами України, так і з новообраними головами іноземних урядів: «Обговорення стосувалося продовження санкцій проти Російської Федерації у випадку невиконання нею Мінських домовленостей до кінця поточного року».

З традиційними партнерами, зокрема Дональдом Туском, Жан-Клодом Юнкером, Франсуа Олландом, Ангелою Меркель, Девідом Кемероном та багатьма іншими, Петро Порошенко «чітко скоординував спільні дії у частині реалізації Мінських домовленостей».

Крім того, Президент обговорив питання діяльності Тристоронньої контактної групи та порядку денного наступної зустрічі міністрів закордонних справ країн-учасниць «Нормандського формату».

Окремо під час двосторонніх переговорів обговорювалися питання останнього раунду переговорів з питань запровадження всеохоплюючої зони вільної торгівлі з ЄС.

«Вона має відбутися завтра у Брюсселі на міністерському рівні, наразі ми також скоординували позиції для того, щоб виступати з чіткою узгодженою позицію», - сказав Порошенко.

Говорячи про наповнення зустрічей з новими партнерами України, Порошенко зауважив, що переговори були цікавими. Особливо він відзначив зустрічі з Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо та головою австралійського уряду Малкольмом Тернбуллом.

«Завдання, які ми ставили перед українською делегацією на візит, виконані на 100%», - підсумував Президент України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
1. Дайте денег. просил, Глинки дали.
2. Наступать на Россию. Прослушали. Послали
Відповісти
Останні новини
Порошенко підсумував візит до Франції: завдання виконані на 100%
01 грудень, 2015, 02:27