На Волині проведуть 18 земельних аукціонів

На Волині проведуть 18 земельних аукціонів
В останньому місяці 2015 року на Волині заплановано провести 18 земельних аукціонів, на яких пропонуватимуть право оренди та власності на 52 ділянки державної та комунальної власності різного призначення.

Про це повідомляє прес-служба ГУ Держгеокадастру у Волинській області.

У грудні на 14 торгах планують реалізувати право оренди на 1025,1 га земель державної власності сільськогосподарського призначення. Організатором цих аукціонів є Головне управління Держгеокадастру в області. Загалом інвесторам пропонуватимуть 35 наділів для ведення великотоварного сільськогосподарського виробництва у Любомльському, Горохівському, Маневицькому, Рожищенському, Іваничівському, Ковельському, Турійському, Локачинському районах. Стартова ціна права оренди на усі представлені до торгів ділянки становить 621,1 тис.грн.

Окрім того, на чотирьох аукціонах пропонуватимуть право власності та оренди на 17 земельних наділів комунальної власності у містах Нововолинськ, Ковель, Ківерці, а також у селищі Стара Вижва. Організовують ці торги місцеві ради. Загальна площа запропонованих потенційним покупцям ділянок становить 1,97 га, призначені вони для ведення підприємницької діяльності. Стартова ціна становить 1,1 млн грн.

«Земельні аукціони, в разі їх успішного проведення та грамотного розпорядження землями, можуть відчутно поповнювати місцеві бюджети. Ці кошти громади в перспективі спрямовуватимуть на вирішення соціальних чи інфраструктурних питань своїх територій», - розповідає в.о начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко.

Відтак, упродовж грудня 2015-го, завдяки волинським земельним аукціонам, бюджети загалом поповняться на понад 1,8 млн. грн., адже практика здійснення торгів в регіоні свідчить, що в середньому остаточна вартість права власності чи права оренди зростає на 30% від стартової ціни.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.