З 1 грудня Росія каратиме українців за порушення міграційних правил

З 1 грудня Росія каратиме українців за порушення міграційних правил
Федеральна міграційна служба Росії з 1 грудня притягатиме до адміністративної відповідальності громадян України за порушення міграційних правил – аж до виселення й закриття для них в'їзду в Росію.

До цього для українців діяв пільговий режим перебування, який дозволяв їм кожні три місяці продовжувати строк тимчасового перебування. Фактично це давало можливість українцям перебувати в Росії без виїзду, пише Українська правда із посиланням на ТАСС.

У прес-службі ФМС РФ нагадали, що останній термін подовження закінчився 31 жовтня. У зв'язку з цим з 1 по 30 листопада громадянам України, які перебувають на території РФ, необхідно було звернутися в підрозділи ФМС Росії для визначення свого правового статусу.

Виняток зроблено для українських громадян, які "прибули в екстреному масовому порядку з південно-східних областей України". Для них порядок перебування залишається тим же.

З 1 грудня для громадян України діють ті ж правила, що й для жителів інших країн СНД: у Росії без дозвільних документів вони зможуть перебувати не більше 90 днів впродовж півроку.

За перевищення строків перебування їм може бути автоматично закрито в'їзд в Росію строком від 3-х років і більше. Штраф, як і закриття в'їзду, передбачається й за інші порушення міграційного законодавства, у тому числі роботу без патенту.

За даними ФМС, у цей час на території Росії перебуває понад 2,5 млн громадян України, більше 1,2 млн із них – це жителі "південно-східних регіонів" України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а досі за віщо карали?
Відповісти
Останні новини
З 1 грудня Росія каратиме українців за порушення міграційних правил
01 грудень, 2015, 11:39