Скільки коштують вироби «волинського Фаберже». ФОТО

Скільки коштують вироби «волинського Фаберже». ФОТО
Волинянин Анатолій Бойко оздоблює яєчні шкаралупи металом та дорогоцінним камінням. Його називають "волинським Фаберже".

"6 років тому зайшов у гості до свого товариша. Він дав мені потримати у руках справжнє яйце Фаберже зі своєї колекції і сказав: "Толік, ти теж таке можеш зробити". Вирішив спробувати. Перебив не одну корзину яєць, поки щось толкове вийшло", - розповів Анатолій Бойко кореспонденту Gazeta.ua.

Для роботи майстер використовує страусині, індичі, качині, курячі та перепелині яйця. Оббиває їх міддю, латунню, алюмінієм і сріблом. Прикрашає бурштином, малахітом, агатом, оксидіаном, бірюзою та яшмою.

"Для роботи беру тільки домашні яйця, бо вони мають міцну шкаралупу. Перед роботою яйце видуваю. Потім його гарно мию і просушую. Після цього шкаралупу обковую металом і починаю все зайве вирізати. Роблю це бор-машиною або алмазним буром. Одне яйце можу зробити за 5 днів. Але є вироби, на які пішов місяць роботи", - розповів умілець.

"Ніколи не малюю ескізів і не роблю креслень. Всі роботи роблю спонтанно. Коли беру у руки яйце, вже бачу, як воно виглядатиме", - додав він.

Свої вироби Анатолій Бойко продає. Ціни стартують від 1 тис. грн.

"Якщо для роботи використовую дорогоцінні метали, ціна підвищується. Обковані сріблом яйця коштують в середньому 200-250 доларів. Мої роботи мають у себе колекціонери з Англії, Канади, Іспанії та Польщі. В Україні їх купують рідше. Частіше доводиться обмінювати їх у ювелірів на каміння та інші матеріали для роботи", - поділився Анатолій Бойко.

Нагадаємо, нещодавно унікальні вироби волинського майстра потрапили до Книги рекордів України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.