Луцькі студенти принесли прокурору області коктейль Молотова та бруківку. ФОТО

Луцькі студенти принесли прокурору області коктейль Молотова та бруківку. ФОТО
У Луцьку відбувся студентський марш «День гідності», у ньому взяли участь близько трьох сотень людей.

Про це стало відомо у понеділок, 1 грудня.

У Луцьку студенти зібрались на «марш гідності». Таким чином вони вирішили пригадати події, що відбулися 30 листопада 2013 року - перший розгін Майдану та побиття студентів у ніч з 29 на 30 листопада.

Хода стартувала від історичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Активісти вирішили вшанувати пам'ять Героя Небесної сотні Василя Мойсея та відвідали його могилу на Меморіалі вічної слави.

Опісля колона студентів по проїжджій частині дороги попрямувала до обласної прокуратури. Студенти вигукували гасла на кшталт «Герої не вмирають» та «Слава Україні». Поодинокі автівки сигналили їм на знак підтримки.

Коли громада прибула до обласної прокуратури, з’ясувалось, що поспілкуватись з головним прокурором Дмитром Чепіжаком непросто. Представники відомства зачинили двері, аби студенти не потрапили до середини, і активістам довелось довго кричати, поки представники відомства, зрештою, спустились до них.

Коли ж головний прокурор Волині прибув до громадян, йому зачитали звернення від громади. У ньому студенти вимагали, аби винуватці розгону на Майдані та силовики, які розігнали натовп, були, зрештою, покарані.

Окрім цього, Чепіжаку передали символічні подарунки – шину, коктейль Молотова та бруківку. Він пообіцяв, що передасть звернення, попрощався та повернувся в приміщення прокуратури.

Опісля цього активісти вирушили до приміщення ГУ Національної поліції, яке розташоване поруч.

Начальник відомства Петро Шпига виявився значно охочіший до діалогу і вийшов до мітингувальників буквально за п’ять хвилин. Він зауважив, що наразі у країні відбувається реформа, і нова поліція підтримує народ. Він також пообіцяв відправити звернення студентів Авакову.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 56
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цим Бутам і Рижковим нейметься? Ну то йдіть у військомат, там швидко вашому адреналіну знайдуть місце! Як згадаєш... купка о-то таких у що перетворила Україну?! :(
Відповісти
як мені не стидно((( но я з тобою згоден
Відповісти
Напис на плакаті: "вони загинули щоб ми жили"??? А вам погано жилось? Вас хтось вбивав? Зробили щоб ВСІМ гірше жилось! Кажіть правду, а не зомбуючі гасла!
Відповісти
Зомбуючи гасла у вас, які ще лишилися з радянського союзу. Діти роблять справу, подякуйте,а не квакаєте тут сидите!!! Ще й дітей своїх вчите бути такими самими,як самі! Що хочете ще скажіть" розумні лучани" Януковича повернути???
Вчитися в школу йдіть, працівники прокуратури, тупі як валянки!!! Конкурси вони проводять, як далі все свої були так і є, а що не так? Міліція-читаєш декларації, не те, що смієшся, а ржеш!Бо голі, босі, простоволосі, вже й хати на жінок та авто попереписували!
Прокуратурі сьогодні премію дали за велику діяльність))) В них ж свято сьогодні, "прохвесійне"=)))
Відповісти
Кобило ти дурнувата...
Відповісти
Всезнайко правий 100%...)))
Відповісти
вже протверезіли там,га???
Відповісти
Тікі таке бидло як ти може жінку обізвати кобилою
Відповісти
від такого чую)))
Відповісти
від такого чую)))
Відповісти
щеневмерлику ти мабуть і далі живеш в паралельній реальності веселих тобі Різдвяних свят з шоколадками рошен припасеними з майдану а хтось через таких як на фото безграмотних невихованих щенків зустріне ці свята в окопі скачіть далі
Відповісти
Те що Христина меле то просто дурне і мале, а от ти, що паплюжиш державні символи ти скотина і схильний до зради. Твій адрес варто відстежити а тебе взяти на контроль.
Відповісти
Ти саме мале і дурне. Думай,що ти мелеш. Я то хоч знаю,що кажу, а ти реально паплюжиш націю...
Відповісти
При Януковичу жилося краще!!!)))
Відповісти
прокуратурі міста Луцьк та України
Відповісти
мда......
Відповісти
Влада має знати, що народ не спить! Лише контроль над чиновниками та їхніми статками змусить їх хоч трохи остерігатися від злочинних вчинків!
Відповісти
Може треба щоб був контроль не над статками чиновників, а над тим як і з якою користю вони працюють? Тоді у всіх статки будуть! А поки треба щоб діти подалі були від таких необізнаних "Крістін" і "Ларис"! Це діти точно мають знати!!!
Відповісти
Мабуть, працівники прокуратури бухаючи відписували тут комменти)))
Відповісти
Якби ви знали, як загоняли на цей мітинг студентів, то не писали б дурниць. Їм все рівно. вони всі в Інтернеті , погляньте на фото.
Відповісти
Бідні дітки, змерзли. А завтра що? Бут гусаім їх буде лікувати?
Відповісти
чи пробували дітки почати вчитися?
Відповісти
а чи спробував тут хоча б один бути чесним???
Відповісти
НУ ПРЯМ ГЕРОЇ. ЇДЬТЕ НА АТО . НАРОБИЛИ БІДИ І В КУЩІ. БОВДУРИ В ЄВРОПУ ЗАХОТІЛИ. ПОЇДЕТЕ ДУПИ СТАРИГАНАМ МИТИ. БО ВАШИМ ДИПЛОМАМ 2 КОП. ЦІНА.
Відповісти
ідіот.
через таких як ти і маємо зп по 1200грн. та олігархів...
Відповісти
а ти будеш тут сидіти та бухати,неук
Відповісти
Походили, покричали, розійшлись.... Нічого нового... а головне корисного для суспільства. Тільки мілі- полі-сменів відволікли, щоб вони за тими активістами ходили. Правда деякі вождики собі плюсик поставили...
Відповісти
А та молодь ніяких питань тим Бутам і Рижковим не ставила як вони ціми походеньками себе типу "активістами" поробили, а самі нероби з нероб і шлангують від військоматів! Бут - тобі твоя каска з фото безладу в облраді два роки тому якраз в АТО згодиться або у шахту лізь попрацюй хоч трохи! :)
Відповісти
А працювати ці студенти-недоростки і дяді-переростки із зомбованими виразами обличчя не пробували? Адже праця веде до добробуту і процвітання...
Відповісти
а прокуратура до чого веде?))) ви там вже так працюєте,що гай шумить...
Відповісти
зазомбували америкоси нам обличчя, блін...,що ж робити???))) йти сраку лизати прокурору,а потім його і обсирати та інфу про них всіх і зливати))) і казати,яка кончена ця Україна,а я така класна...
Відповісти
Хтось певне заплатив, щоб вони вийшли...
Відповісти
бачив приїжали америкоси давали по сто рублів. полюбе продешивили бідні студенти))
Відповісти
так, Обама особисто гроші виділяв та транспорт з США надавав)))
Відповісти
Клоунада Сонячної Долини в луцькому аранжуванні)))
Відповісти
а до прохфесора коцана коли підете
Відповісти
Ці студенти "тіпа активісти" життя не бачили і ще буттімто когось щось хочуть навчити,вже своїми мітингами задовбали, як будто студентам щось нехватає
Відповісти
не вистачає тобі розуму вивчити укр. мову...,найми репетитора чи повернись до школи...
Відповісти
Влада дозволила повтікати усім, починаючи з Януковича, прихопивши з собою для Путіна "вступітєльний взнос", в сітях лишилась лише "дрібна рибка". Нині попереджає Фірташа, щоб не їхав. Де ще є таке в світі ?..
Відповісти
Як активно кинулись засуджувати акцію. Вказівка начальства чи ви справді так думаєте? Два роки тому студентів теж за людей не вважали. Але еволюцію суспільства не зупиниш. І якщо ви, коментатори, не змінитесь, то рано чи пізно опинетесь в країні в якій особисто вам буде дуже нестерпно жити. А якщо цим змінам будете активно опиратись то можливий і третій майдан-коліївщина, після якого багато з вас просто перестане існувати фізично.
Відповісти
Чим менше майдаунів- тим більша ймовірність, що люди будуть працювати. Йди вчися і тоді прочитаєш про В. Щербицького "Треба менше говорити, а перти плуга", аінакше закон" чим більше бла бла бла - тим більша дупа в економіці!
Відповісти
Ото сиди і перти свій плуг мовчки, неук!
Тупиш ти! майданутий\майданута??? Для поч. ти глянь і скажи,що ти зробив\ла для країни,окрім, того,що ниєте там сидите яка в в вас зп мала та премії не дають!!!Ідіотів понабирали! далі конкурси маразматичні проводять!!! Якщо буде 3 Майдан, Ви прокуратуру просто не закриєте і не втічете просто так, зрозумійте!!! Бо всім вже буде на.... на ье,що буде далі!!! а ви за всі злочини,Які не розкрили відповісте та за всі місця які продаєте приймаючи на роботу так само!Не кажучи вже про ваші хабарі...
Відповісти
Мені 55 і з Вами повністю згідний. А щодо "більше працювати" - то це пишуть ті, хто більше краде, а не працює. Я все життя пропрацював і досі працюю. - І що я заробив? - Інфаркт і геморой. Країна у якій пенсія 45 доларів, а зарплатня 130 доларів не має майбутнього.
Відповісти
А вам у "світлому" майбутньому більше обіцяють ці Бути і Рижкови? :) Це все зрозуміло що ви написали, але хто це все очолює? Ось у чому питання - пройдохи і нероби і ви з ними і за це ж саме?!
Відповісти
то давайте її розвалимо далі, в прокуратурі теж вважають,що вони працюють)))) янукович теж вважає,що він працював, путін працює, працюючі такі,що тошнить. РЕЗУЛЬТАТІВ ПРАВДА НЕМА,ОДНІ ПАНТИ ГАЛІМІ
Відповісти
Цього окуня шо з рупором в поліцію не взяли то виліз на вулицю кричяти))))
Відповісти
це написала міліція, яка продалась за бабло)))
Відповісти
і пішли захищати свою Україну в АТО, я так думаю прямо після мітингу пішли у військомат і то швиденько, щоб чергу зайняти)))
Відповісти
і пішли вони в прокуратуру України, а ненавидять її,що аж бракує слів...,бо самі розуму не мають і знань, зате, "діячі",ого го які
Відповісти
дві риженькі на фото, та що зверху дуже сексуальна!!!!!!!!!!
Відповісти
А цей дибіл в помаранчевій касці теж студент,чи може цей пристосуванець з рупором.Народ вже зрозумів хто є хто,то вже на студентів переформувались.НЕРОБИ.
Відповісти
Шановні мої! Студенти, дорослі, пенсіонери. Усі усі усі- скажіть мені, будь ласка! В чому наше з вами життя стало кращим? Що змінилося? Ціни на все ростуть, роботи немає, війна братовбивча продовжується. Хтось сказав- при Янику жилося краще. І це правда. Була стабільність, була робота і більш меньш нормальні зарплати. І ціни не росли. А зараз в країні твориться бардак.
Відповісти
Ти з головою дружиш??? Чи прикидуєшся тільки здоровим???
Кому жилось краще??? Люди з заробітків повернулись при Янику може??? Чи може Ви більше подорожували??? Я тобі скажу так: в мене нині є субсидії та за будинок я плачу менше ніж при тому проросійському дияволі!!!Я не хочу далі говорити,бо це марно... Робіт як не було, так і нема! Пенсії як були мізерні,так і є. Якщо кацапи для Вас брати-то Ви краще покиньте цю країну та поїдьте туди, де так думають,як Ви. Чому Ви тоді тут досі??? Або "чемодан,вокзал, рАссєя" або люби Україну та не мели єрісті!!!
Відповісти
Друже мій шановний. По перше, не треба переходити на особистості. До чого тут кацапи? Жив я і на Україні, і в Росії. І скажу тобі- в кожній з цих країн є свої недоліки. Але в Україні їх більше. Перш за все я дивлюся на освіту та медицину. І скажу тобі, що з медициної в Росії набаго все краще, ніж тут. В Росії медицина БЕЗКОШТОВНА! Це дуже важливо для онкохворих, які на Україні не можуть заплатити повну вартість лікування(це я тобі кажу з власного досвіду). Що стосується роботи- вона є і там, і там. Але за одну й ту саму роботу в цих країнах платять різні гроші. Для мене нема поділу на москалів та хохлів. Всі ми браття слов'яни. І жити нам треба у мирі та злагоді. І винуваті не люди, а влада, яка керує державою.
Відповісти
Для поч. НЕ ІСНУЄ ПОНЯТТЯ НА УКРАЇНІ!!!А далі з неуками сенсу спілкуватись не бачу.
Відповісти
І ще)) Їдь лікуйся НА рАссєю...
Відповісти
Останні новини
Луцькі студенти принесли прокурору області коктейль Молотова та бруківку. ФОТО
01 грудень, 2015, 16:40