Від нардепів не можна добитися навіть декларацій про доходи, - представник ЧЕСНО

Ідеолог руху ЧЕСНО Олег Рибачук вважає, що помічники народних депутатів повинні щодня детально повідомляти на сайті Верховної Ради про те, що робили їх депутати.

Про це він заявив на прес-конференції 30 липня у Луцьку.

Олег Рибачук поділився досвідом збору інформації про діяльність депутата. Виявилося, що чимало електронних адрес, телефонів, які вказані на офіційному сайті парламенту, не відповідають дійсності. Хоча така інформація повинна бути достовірною і доступною.

«Від апарату Верховної ради нічого не доб’єшся, навіть декларації про доходи. Ми декілька разів навіть листи писали. Відповідь така: це у депутатів Верховної Ради, депутати кажуть, що ми передали до апарату Верховної Ради», - зазначив Рибачук.

Член руху ЧЕСНО пояснює, що обранцям «платять дуже немалі гроші за те, аби вони виконували свої обов’язки». Зокрема, «просто пальчиком нажимали кнопочки». Натомість маючи апарат працівників, дізнатися конкретну інформацію про діяльність нардепа важко.

«Треба від них вимагати звітності, нехай помічника візьме. Хай веде кожен день веде його звіт. Нестор Літописець був і хай кожен має такого Нестора і пише кожен день помічник, що депутат робить. Такий собі щоденничок. Бабусю перевів через дорогу, комусь дав пожертву, ось кнопочку нажав кілька разів, ось у відрядження поїхав», - зазначив Рибачук.

«У рази перевиконують бюджет на відрядження і кажуть: ну це ж ми до виборів. Ви знаєте куди він полетів?», - говорив представник руху ЧЕСНО.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Від нардепів не можна добитися навіть декларацій про доходи, - представник ЧЕСНО
30 липень, 2012, 15:26