Волинська митниця спрямувала 50 мільйонів гривень на ремонт доріг

Волинська митниця спрямувала 50 мільйонів гривень на ремонт доріг
У листопаді 2015 року Волинська митниця ДФС перевиконала індикативні показники з наповнення держбюджету майже на 96 мільйонів гривень.

Відтак, в зв’язку з експериментом у кількох областях України, на облаштування волинських доріг, за підсумками листопада, до обласного бюджету спрямовано 46,5 мільйона гривень.

«Таке суттєве фінансове забезпечення реконструкції доріг на Волині – прямий наслідок покращення адміністрування митних платежів, більш якісного підходу до визначення митної вартості вантажів і відповідного кадрового забезпечення. Окрім того, саме в останні місяці ми виявили та зупинили роботу так званих «сірих» схем під час розмитнення вантажів, налагодили конструктивний діалог з представниками бізнесу. Тож, завдяки цьому, Волинська митниця ДФС стала більш привабливою для суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, а це означає збільшення кількості представників підприємництва, котрі бажають розмитнювати вантажі на Волині», - повідомив в.о.начальника Волинської митниці ДФС Юрій Ігорович Мацібора.

Як зазначив керівник волинських митників, саме комплекс ініційованих ним протягом останніх трьох місяців заходів дозволив переформатувати роботу Волинської митниці ДФС у напрямку максимального залучення коштів до бюджету.

«Підсилення аналітичної складової у роботі, обґрунтована кадрова ротація і суворе дотримання норм Митного кодексу України під час виконання усіх митних процедур - це ті кроки, що дозволяють нам прогнозувати стабільне перевиконання індикативних показників до кінця цього фінансового року», - підкреслив Юрій Ігорович.

Нагадаємо, що у вересні Президент України підписав закон щодо експерименту в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях з фінзабезпечення реконструкції, ремонту автодоріг. Кошти на фінансування доріг загального користування державного значення мають надходити з перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів. 50% суми перевиконання спрямовується до спеціальних фондів відповідних обласних бюджетів на забезпечення реконструкції доріг.

Тобто, починаючи з вересня, у разі перевиконання індикативних показників Волинь отримує відповідні кошти до обласних бюджетів.

Завдяки перевиконанню Волинською митницею ДФС індикативних показників з мобілізації митних платежів, 2015 року на ремонт і реконструкцію доріг в області було у вересні спрямовано 38,4 мільйона гривень, у жовтні – 15 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що для оперативного вирішення проблемних питань громадян та суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності під час проходження митних формальностей створено «Контактний центр Волинської митниці ДФС». Отож, за телефонами (03377) 3-15-19, 0938850335 або за посередництвом електронної скриньки [email protected] клієнти митниці можуть повідомити про проблемні ситуації та очікувати негайного реагування на них в межах правового поля.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
у вересні спрямовано 38,4 мільйона гривень + у жовтні – 15 мільйонів гривень + у листопаді 50 млн. в сумі вже більше 100 млн. А дорогу, на яку підуть ці кошти планують, будуть ремонтувати, лише через три місяці. Де гарантія, що за цей період ці гроші не роздеребань на щось інше???
Відповісти
Останні новини
Волинська митниця спрямувала 50 мільйонів гривень на ремонт доріг
02 грудень, 2015, 09:56