Великобританія приєднується до авіаударів по Сирії. ВІДЕО

Великобританія приєднується до авіаударів по Сирії. ВІДЕО
Парламент Великобританії проголосував за приєднання до авіаударів по "Ісламській державі" у Сирії, до чого закликав прем'єр-міністр країни Девід Кемерон.

Повідомляє ТСН.

Після напружених 10-годинних дебатів у підсумку 397 депутатів виступили за бомбардування, тоді як 223 проголосували проти.

Британські бомбардувальники Tornado GR4 можуть вилетіти з авіабази на Кіпрі протягом декількох годин, щоб приєднатися до чергової військової операції на Близькому Сході.

Враховуючи зниження ролі Великобританії на світовій арені, перемога позиції Кемерона дає шанс відновити становище країни у світових справах. Він закликав депутатів не відвертатися від союзників таких, як Франція, коли це буде необхідно.

Багато британських виборців побоюються бути втягнутими в ще одну війну на Близькому Сході. Деякі з них вважають західну інтервенцію в Іраку та Лівії як провал, що посіяв хаос у всьому регіоні, і новини про голосування були зустрінуті протестами десятків антивоєнних демонстрантів перед будівлею парламенту.

Раніше стало відомо, що до обстрілів Сирії може приєднатися ще одна країна. Про свою готовність стати союзницею Франції заявила Бельгія.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Великобританія приєднується до авіаударів по Сирії. ВІДЕО
03 грудень, 2015, 07:06