Волиняни писатимуть листи на підтримку Олега Сенцова

Волиняни писатимуть листи на підтримку Олега Сенцова
Щороку в Україні проводиться Марафон написання листів. Подія уже є традиційною та щороку відбувається напередодні Міжнародного дня прав людини (10 грудня).

Цього року до ініціативи «Amnesty International» долучилася і ВОГО «Фундація розвитку громад». Вона уже вдруге виступає організатором акції у Волинській області, інформує прес-служба громадської організації.

Тож усі охочі з 4 по 10 грудня зможуть написати листи та віддати свій голос на підтримку постраждалих від утисків людей. Місце проведення: вільний простір «Третє місце» (м. Луцьк, вул. Карбишева, буд. 1, офіс 412).

«3 245 565. Саме стільки листів та повідомлень було надіслано людьми з понад 200 країн світу в рамках Марафону написання листів у 2014 році. З них 31 739 написали люди з України. Цього року ми сподіваємося зібрати ще більше. Приєднуйся!», – закликають українські представники «Amnesty International» на офіційному сайті.

Цього року у Луцьку будуть збирати підписи в підтримку людей із 4 світових справ, що наробили чималого галасу у всьому світі. Це справи:

Теодори вель Кармен Васкес із Сальвадора. Жінка засуджена до 30-ти років ув’язнення за те, що народила мертву дитину. При цьому уряд країни не бере до уваги того, що пологи розпочалися безпосередньо на роботі, швидка не поспішала її доставити до госпіталю, а через жахливий біль та чималу втрату крові жінка знепритомніла. Після страшних пологів жінці не було надано належної медичної та психологічної допомоги. Більше того, їй навіть не дозволили поховати своє маля, адже запроторили за ґрати. Такі історії у Сальвадорі далеко непоодинокі.

Зунара Зулькіфлі Анвару Уль-Хак із Малайзії. Цього політичного карикатуриста хочуть ув’язнити на 25 років за критику уряду та те, що він, незважаючи на численні утиски, провокації та переслідування не скорився, а продовжував виступати проти антидемократичної системи країни. Такий приклад наочно показує, що права людини та свобода слова у цій країні нічого не варті.

Мухаммада Бекжанова, що є одним із найдовше утримуваних за ґратами журналістів у світі. Чоловік не міг зрадити своїй совісті й за свої опозиційні погляди та думки був неправомірно ув’язнений на 15 років. Під час суду журналіст розповів, що зізнання у злочинах проти уряду у нього вибивали жорстокими катуваннями, побиттями та використанням електрошоку. Однак таке зізнання не було взятим до уваги і практично за 40 хвилин вирішилася доля чоловіка. При цьому після закінчення терміну покарання було відкрито нову справу, тож термін ув’язнення збільшився ще на 4 роки та 8 місяців.

Олега Сенцова, Олександра Кольченка та Геннадія Афанасьєва. Цих трьох жителів Криму засудив уряд РФ за любов до Батьківщини. За те, що чоловіки виступали проти анексії півострова, не боялися висловлювати свої переконання, їх звинуватили у формуванні терористичного угрупування та засудили до 20 та 10 років ув’язнення. Крім того, їх етапували до Росії, відмовляли у правовій допомозі та контакті з українським консулом, жорстоко поводилися та засудили, порушуючи усі норми міжнародного права.

«Проблема захисту прав людей наразі дуже актуальна. Звичайно, такі питання замовчуються і у цьому головна проблема, адже таким чином ми не зможемо вирішити проблему. Надіємося, що усі небайдужі проявлять свою зацікавленість та виступлять в підтримку людей зі всього світу. Приходьте у вільний простір «Третє місце» та віддайте свій голос в підтримку цих людей», – закликає координатор Марафону у Волинській області Олексій Рижук.

Контакти для уточнення деталей:
Фундація Розвитку Громад
вул. Карбишева, 1, офіс 412
[email protected]
(067) 332-88-02

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиняни писатимуть листи на підтримку Олега Сенцова
03 грудень, 2015, 15:51