Волинські бібліотекарі збирають книжки для дітей зі Слов'янська

Волинські бібліотекарі збирають книжки для дітей зі Слов'янська
У Центральній дитячій бібліотеці міста Слов'янська пройшов сеанс скайп-зв'язку з працівниками та відвідувачами бібліотеки Луцька.

Як з'ясувалося, волинські біліотекарі пришлють юним читачам Слов'янська різдвяні літературні подарунки, повідомляють Славянские ведомости.

Варто нагадати, що в період окупації міста бібліотекарі Волині першими вийшли на контакт зі слов'янськими колегами, запропонувавши їм притулок і роботу. Не забувають про Слов'янськ волиняни і в мирний час. З 1 грудня працівники обласної бібліотеки оголосили у своєму регіоні благодійний різдвяний бібліомарафон «Ангелик з книжкою», в рамках якого буде здійснюватися збір україномовної дитячої літератури. Зібрані фонди надалі передадуть в бібліотеки Слов'янська і Волновахи.

Про деталі цієї акції організатори розповіли слов'янським дітлахам в режимі інтерактивного спілкування. Від Луцька у відеосеансі брали участь учні місцевої гімназії, Слов'янськ представляли другокласники 5-ї школи і гуртківці-скаути із ЗОШ № 13. Для однолітків хлопці підготували творчі номери: вірші, пісні, презентації улюблених книг, розповіді про себе, своїх друзів. «Нам потрібно більше спілкуватися - тоді й конфліктів у країні не буде», - упевнені діти. Сучасні засоби комунікації, на щастя, відкривають для спілкування дуже широкі можливості.

Під час відеомосту працівники дитячої бібліотечної системи Слов'янська подякували жителям Луцька та всієї Волинської області за книжковий подарунок, який вони готують до Різдва, адже бібліотеки Слов'янська досі відчувають гострий дефіцит сучасної української літератури, в тому числі дитячої. Досить сказати, що з 1991 по 2009 рік україномовні бібліотечні фонди в Слов'янську не оновлювались. Дещо виправили ситуацію численні волонтерські акції, що проводилися в Києві, Львові та інших містах України в минулому та поточному роках, однак потреба в нових книгах залишається досить великою.

Майже годинний сеанс інтернет-спілкування між дитячими бібліотеками Слов'янська та Луцька закінчився взаємними запрошеннями приїхати в гості, щоб познайомитися не віртуально, а особисто. З обох сторін пропозиції зустріли з ентузіазмом, залишилося тільки втілити їх у життя.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.