Чи впорядкують збір коштів на вулицях Луцька?

Чи впорядкують збір коштів на вулицях Луцька?
У Луцьку існує проблема із діяльністю «благодійних фондів», недобросовісних громадських організацій та приватних осіб, котрі збирають кошти у скриньки на вулицях міста.

Так вважає луцький активіст Сергій Абрам, який створив петицію "Про визначення місць для здійснення благодійної та волонтерської діяльності" на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

"Кошти ніби збирають на потреби АТО, дітям учасників АТО, для хворих дітей і т.д. Під час перевірки документів неодноразово були ситуації що людям, котрим збирали кошти, не були повідомлені про це, або ж вони просто не отримували ці кошти від таких «благодійників». Також дані «волонтери» - збирачі зі скриньками, доставляються небайдужими активістами до міськвідділу міста, через ряд фактів, котрі свідчать про те, що даний фонд веде шахрайську діяльність.

У Луцьку є громадські організації та волонтерські організації, які своєю діяльністю зарекомендували себе як прозорі та чесні організації! Але випадки з недобросовісними організаціями та псевдоволонтерами кидають на них тінь. Правоохоронці не мають достатніх підстав задля припинення діяльності шахрайських «фондів»", - йдеться у петиції.

Єдиним вирішенням такої проблеми активіст вважає впорядкування діяльності збору коштів з громадськими організаціями та благодійними фондами на території міста Луцьк.

Він пропонує Виконавчому комітету прийняти рішення «Про визначення місць для здійснення благодійної та волонтерської діяльності в місті Луцьк», у якому визначити критерії для надання дозволу на збір коштів та чітко визначити місця для здійснення цієї діяльності.

А також ініціатор петиції виклав пропозиції щодо вимог та процедури надання дозволів для ГО та БФ:

- Надання установчих документів: статуту, свідоцтва про державну реєстрацію та заяви;
- Надання інформації про засновників та керівників ГО чи БФ;
- Надання звітів про діяльність.

Процедура видачі дозволу повинна бути максимально швидкою та прозорою та передбачати відкликання цього дозволу у будь-який момент.

Пропозиції щодо місць для збору коштів:
- Театральний майдан;
- Зупинка Там-Там в сторону проспекту Перемоги;
- Київський Майдан.

Збір коштів у транспорті, в торгівельних закладах, на залізничному та автобусних вокзалах та станціях пропонується взагалі заборонити.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вчора жіночка з нахальним голосом(по телефону) вимагала (по іншому не скажеш) займатися волонтерством і допомогти грошима в розмірі 200-300 грн (не менше) .
Вже геть подуріли з тим волонтерством. А держава мільйони куди вбухує?
Відповісти
красуля володимир анатолійович 2013 -2014рроки вже збирав гроші на євромайдан волині назбирано було 100000 тисяч гривень а присвоїв собі і купив машину нову по барах сидів їв пив жінка скуплялась в там тамі луцька все що хотіла.
Відповісти
красуля брехун і нічого незробив для волинян крім пісень і незробить хоче до влади щоб захищати свої бізнес інтереси.
Відповісти
Я підтримую автора статті, щоб кошти збирали у визначених місцях, тому що можна було б краще проконтролювати, хто збирає і куди.
Відповісти