ЖЕК не може знести «будинок-привид», який пустує у центрі Луцька. ФОТО

ЖЕК не може знести «будинок-привид», який пустує у центрі Луцька. ФОТО
Нещодавно у «Єдиній системі електронних петицій» з’явилася пропозиція знести старий будинок на вулиці Гаврилюка, оскільки він розміщений паралельно до головної пішохідної вулиці і псує центральну частину міста.

Проте виявляється, що зіпсований краєвид не єдина проблема закинутої будівлі. До «нічийного» будинку, як говорять мешканці, і досі підведені водо- та газопостачання, повідомляє Район.Луцьк.

Не так давно безхатьки, які час від часу приходять туди переночувати, відкрили воду та затопили підвал сусіднього будинку.
Власник магазину «Діва», що знаходиться по-сусідству зі старим помешканням, розповідає, що колись тут проживала жінка, проте після її смерті будинок залишився пустувати. Чоловік повідомив, що вже звертався до міської влади, проте там сказали, що розглянуть це питання після виборів.

У житлово-комунальному господарстві кажуть, що вперше чують про таку проблему і вирішити її навряд чи зможуть. Оскільки, якщо будинок не є комунальною власністю, то знести його ЖЕК не може.
«Якщо це приватний будинок, то ми не маємо права втручатися. Бо, можливо, є родичі, яким він може перейти у спадок. Згідно чинного законодавства, якщо це чиясь власність, говорити про знесення неможливо», – розповів заступник директора департаменту житлово-комунального господарства, начальник відділу інженерно-транспортної інфраструктури та санітарного нагляду Микола Осіюк.

Проте у департаменті пообіцяли, що дослідять цю проблему.
«Якщо власники не знайдуться і буде доведено, що це комунальна власність, то тоді можна буде розглядати питання про його знесення», – зазначив Микола Осіюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЖЕК, Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Будинок нікому нетреба, а на земельку око положили, побачимо хто.
Відповісти
спалімо його!
Відповісти
А,що наші ЖЕКи можуть?Н І Ч О Г О!
Відповісти
....і таких будинків у центрі не мало!Наприклад- на П,ятницькій гірці, і на Б. Хмельницького - обидва поруч із міськрадою.
Відповісти
на ковельській(навпроти мирного)мабуть більше 10 років стоїть напіврозвалений будинок-невже нічого не можна вирішити
Відповісти
Розігнати б вас утирків. Раніше прокуратура в таких випадках подавала позов про зобов'язання власника провисти будинок та прилеглу територію в належний стан (так, для юристів нашого самоврядування нагадаю, що власність зобов'язує). В іншому випадку, якщо власник не виконаю рішення суду - інший позов - про визнання аварійним та знесення. Питання часу - максимум півроку.
Відповісти
треба ремонтувати і давати молодим сімям, а не розвалювати, недоумки
Відповісти