Топ-10 найдивніших петицій до Президента: ви будете здивовані

Топ-10 найдивніших петицій до Президента: ви будете здивовані
Сервіс електронних петицій до Президента став популярним серед українців. Через нього намагаються реалізувати вдалі ідеї та донести до глави держави наболілі проблеми. Але дивних петицій там теж зареєстровано чимало.

Телеканал новин «24» вибрав десять найдивніших звернень, які з’явилися на сайті останнім часом.

1. Скасувати термін «російськомовний громадянин»

На думку автора петиції, називаючи частину населення України російськомовними громадянами, «ми постійно нагадуємо для них, що вони нібито є часткою чужої держави (своєрідне «бомбування» і сепаратизм) і можуть стати патріотами тільки за умови використання української мови». Тому, на його думку, варто «замінити термін «російськомовний громадянин» на «громадянин, який розмовляє східноукраїнським наріччям» або іншим, більш підходящим терміном».
Переглянути петицію.

2. Звільнити Яценюка

Чимало петицій на сайті глави держави присвячені вимогам звільнити діючого голову Кабміну Арсенія Яценюка. Мотивують цю вимогу громадянам по-різному. Найбільш ємне пояснення виглядає так: «Немає сил дивитися на нього».
Переглянути петицію.

3. Звернути увагу на Володимира Зеленського

Після запуску в ефір серіалу «Слуга Народу», на сайті зареєстровано чимало петицій із закликом призначити Володимира Зеленського прем’єр-міністром України. Найцікавіша петиція з цієї серії закликає президента «подивитись серіал «Слуга Народу», та засвоїти принципи, для яких обирається гарант Конституції».
Переглянути петицію.

4. Зробити долар США національною валютою України

На думку автора петиції, «часткова або змішана доларизація (або евролізація) економіки в нашій країні» сприятиме, зокрема, зниженню інфляції, ліквідації ризику девальвації, зниження процентних ставок та розширення фінансових ризиків.
Переглянути петицію.

5. Заміна терміну «депутат» на «слуга»

Автор цієї петиції пропонує «офіційно перейменувати депутатів усіх рівнів у слуг! («народний слуга міської ради», «народний слуга 5-го скликання» і т.д.)».
Переглянути петицію.

6. Здійснити перехід від кирилиці до латиниці

Ініціатор петиції нагадує, що до 2000 року були розроблені норми латинського правопису українською мовою. «Рано чи пізно перехід від кирилиці до латиниці все одно відбудеться. І це могла б бути одна з радикальних реформ», - вважає він.
Переглянути петицію.

7. Прибрати зірки на погонах

Автор петиції пропонує в рамках декомунізації змінити зірки на погонах військовослужбовців на тризуб.
Переглянути петицію.

8. Надати державі Україні другу назву — Русь

Автор петиції вважає, що у зв'язку з використанням Росією у своїх різноманітних цілях назви Русь, варто «надати нашій Державі назву Русь, як друге ім'я, враховуючи те, що наша Україна являється правонаслідницею Київської Русі». Ця назва, за за думкою автора, буде використовуватись паралельно існуючій.
Переглянути петицію.

9. Заборонити мобільний зв'язок на засіданнях Верховної Ради

Автор петиції пропонує заборонити використання мобільних, електронних, радіо та супутникових приладів (телефонів, планшетів, компьютерів, книжок і т.п.) на засіданнях Верховної Ради. «Неприпустимо коли хтось керує депутатами при голосуванні», — наголошує він.
Переглянути петицію.

10. Зробити фабрику Roshen гарантом мінських домовленостей

Автор петиції пропонує: «Так як у нас за словами президента діє перемир'я, то фабрика Roshen як гарант Мінських угод, повинна виплачувати сім'ї вбитого Українського героя 2 млн гривень, а за поранення 1 млн гривень».
Переглянути петицію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Топ-10 найдивніших петицій до Президента: ви будете здивовані
05 грудень, 2015, 01:27