Лучани бояться, що їхні будинки зруйнує будівництво по-сусідству. ФОТО

Лучани бояться, що їхні будинки зруйнує будівництво по-сусідству. ФОТО
Мешканці 28-го і 30-го будинків на проспекті Соборності в Луцьку занепокоєні будівництвом спортивно-оздоровчого комплексу біля ресторану «Княжий двір» – люди кажуть, що у них ніхто не запитував згоди.

Як розповів мешканець будинку №30 Володимир Віжевський, за розширення території свого закладу підприємець Людмила Павлович взялася ще у 2008 році – тоді перед вікнами 30-го будинку вона вирила котлован глибиною в 11 метрів.

«Тоді в неї ще була перспектива продовжити котлован і перед 28-м будинком, але мешканці того будинку були активні, там живуть солідні люди, тому тоді їй не дали дозволу там рити», – розповів він.

Але у 2008-му розпочати будівництво нового об’єкту на Соборності Людмилі Павлович так і не вдалося, каже Володимир Віжевський, а котлован накрили плиткою, яка сьогодні у деяких місцях вже ламається.

«Там був великий кут схилу ґрунту, більше 45 градусів, а це дуже небезпечно з технічної точки зору. Крім того, там є ґрунтові води, у неї в підвалах (у власника ресторану, – ред.) постійно вода. І якщо ця вода піде у сторону будинків, то вони просто впадуть», – стверджує Віжевський.

І хоча у 2008-му біля «Княжого двору» так і не почали будувати, проте на будинку, зданому в експлуатацію у 1993 році, тоді почали з’являтися тріщини. Саме це і непокоїть місцевих мешканців, особливого з огляду на те, що заклад нещодавно почали знову розбудовувати.

Як розповіла Юлія Хільчук із 30-го будинку, під вікнами якої розпочали добудову, підприємець не зверталася до мешканців перед початком будівництва, хоча робітники вже поклали цеглу «в притул» до чужої території на рівні другого поверху.

«Ніхто до нас не прийшов і не запитав згоди. Колись Людмила Павлович просила купити нашу квартиру, але пропонувала смішні гроші. Було це років 5 тому. Пропонувала ще дві однокімнатні квартири в обмін. Якби запропонувала рівноцінну квартиру, я би продала і ні в кого не питалася б поради. Втікала би звідси і все», – каже вона.

Нагадаємо, ЗМІ вже писали, про те, що на проспекті Соборності назріває новий скандал у зв’язку з будівництвом спортивно-оздоровчого комплексу, яке веде власниця «Княжого двору» Людмила Павлович.

Однак депутати Луцької міської ради на останній сесії поки відмовили забудовниці Людмилі Павлович у поновленні договору оренди на підземне будівництво під житловими будинками на Соборності, 28-30.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучани бояться, що їхні будинки зруйнує будівництво по-сусідству. ФОТО
31 липень, 2012, 09:15