Президент підписав закон, який подовжує мораторій на продаж землі

Президент підписав закон, який подовжує мораторій на продаж землі
Президент України Петро Порошенко підписав закон, який подовжує мораторій на відчуження сільськогосподарських земель.

Про це інформує ТСН із посиланням на прес-службу глави держави.

"Законом продовжено на один рік строк дії (до 1 січня 2017 року, - ред.) мораторію на продаж чи відчуження іншим способом земель сільськогосподарського призначення, що дозволить за цей час врегулювати на законодавчому рівні процедуру обігу земель сільськогосподарського призначення та розробити необхідні нормативно-правові акти", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, до закону вносяться зміни до пунктів 14 та 15 розділу X "Перехідні положення" Земельного кодексу України.

Кабінету Міністрів України доручається до 1 березня 2016 року розробити і внести на розгляд Верховної Ради України проект Закону України про обіг земель сільськогосподарського призначення.

"Подовження мораторію дозволить зняти соціальну напругу, яка виникла у суспільстві на фоні політичних спекуляцій з даного питання, та надасть час для розроблення чіткого правового механізму запровадження з часом прозорого ринку земель сільськогосподарського призначення," - вважають в адміністрації Порошенка. За реалізацію закону відповідають Міністерство аграрної політики України, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру, додали в прес-службі президента.

Нагадаємо, раніше на сайті президента з'явилося повідомлення, що Порошенко застосував право вето до Закону України "Про внесення змін до розділу X "Перехідні положення" Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель". Згодом повідомлення було видалено. У ньому, зокрема, критикувався мораторій, оскільки суттєво обмежував права власників земельних ділянок, а також створював "невиправдані перешкоди у внесенні інвестицій в аграрний сектор економіки".

Також Порошенко наголошував на створенні передумов до подальшого зволікання урядом із виконанням завдання щодо підготовки законопроекту про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ринок землі невигідний нікому: великі фірми не мають грошей на купівлю ділянок, дрібні фермери працюють неофіційно, а чиновники набивають кишені хабарами.
Відповісти
...розробити чіткий правовий механізм означає знайти спосіб законним шляхо відібрати землю....
Відповісти
рано чи пізно а чорноземи дурних українців опиняться в руках жидів а пригунам залишиться тільки праця за копійки на пана
Відповісти