У Луцьку презентували «Попелюху» - недитячу казку за «поняттями» з трагічним фіналом. ФОТО

У Луцьку презентували «Попелюху» - недитячу казку за «поняттями» з трагічним фіналом. ФОТО
6 грудня, на своє 13-річчя, театр «Гармидер» презентував лучанам казку. Щоправда, казка ця не типова, як того вимагає жанр.

"Попелюха" - трагікомічна фарсова історія авторства польського драматурга Януша Гловацького у перекладі Олександра Ірванця, сюжет якої розвивається за "поняттями", що диктує саме життя.



Трагікомедію «Попелюха» Януш Гловацький написав ще у 1979-му році. Однак проблематика, піднята автором, актуальна і донині. Сюжет цієї казки розвивається не за законами жанру, а за поняттями, які диктує саме життя.


Історія, показана в спектаклі, направду жорстока. Дії відбуваються у виправній колонії. Тут дівчат у рамках так званої «Програми розвитку особистості» змушують грати класичну «Попелюшку», а разом із тим занурюватися у спогади нелегкого дитинства. Водночас цю гру фільмують на відео.


Злочинний світ у п'єсі переплітається зі світом нормальним. От тільки світи ці мало чим різняться між собою. І в одному, й у другому є місце підлості, зраді та лицемірству.

Біда в тому, що в реальності зло часто перемагає добро.



Олександр Ірванець на прем'єрі.
Олександр Ірванець на прем'єрі.

На прем'єру завітав Олександр Ірванець. Саме завдяки його перекладу п'єса "Попелюха" потрапила до українського глядача.

"Януш Гловацький – один з найбільших світових драматургів. Принаймні, ці його п'єси. Я бачив багато постановок. Я бачив афіші ось цієї п'єси в Нью-Йорку, Берліні. Ця п'єса в китайському перекладі йшла на Тайвані. А в українському вона була поставлена минулого травня в Харкові. І ось сьогодні – для мене надзвичайно приємно – вона поставлена в моєму дорогому рідному Луцьку", - розповів Ірванець.

Презентація п'єси Януша Гловацького відбулася за підтримки Генерального Консульства Республіки Польща в місті Луцьку.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: прем'єра
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гарна казочка. СУПЕР!!! Що вони курили?
Відповісти
Ти не Всезнайко, ти - пришелепкуватий ниций обмежений деградант. Або НУЛЬ. То вже обирай сам. Якщо не можеш пізнати глибину творчого процесу, то хоча б не зізнавайся у цьому, а продовжуй собі тихесенько слухати Полякову.
Відповісти
Які гнівні тиради. Скільки пафосу. Занадто як для електрика, але як від ображених "мистців" - в самий раз. З такими амбіціями - за вами Мілан, Відень і ше чортзнашо плаче.
І все таки, щоб показувати таку ..., треба бути трохи "того".
Відповісти
Запишіть в блокнот, що для митця "того" - це комплімент)))
Відповісти
та ж вони і не заперечують, що трохи "того". Це- невизнані генії як себе називають і глядачі у них такі ж... Всякі люди є і всяких треба, тільки забагато їх на "новинах". Скрізь лізуть на всі сайти, але ж якщо чого забагато то зворотній процес- набридли!!!! А хто знає, чого їх режисерку з волинського телебачення поперли?
Відповісти
Да, мені знайомий з псіхлікарні казав, ну він лікар, що всі почерзі там обстежуються актори і прокапуються регулярно, від геніальності. А на новинах іх багато, бо мають фінансування якесь з Норезького фонду захисту трансгендерів в країнах третього світу. Ну то вони і башляють, щоб всі сайти писали. Ну а режисерка вроді підпиляла чийсь стул, вроді так
Відповісти
Останні новини
У Луцьку презентували «Попелюху» - недитячу казку за «поняттями» з трагічним фіналом. ФОТО
07 грудень, 2015, 18:00