Про що говорив у Верховній Раді віце-президент США Джозеф Байден. ВІДЕО

Про що говорив у Верховній Раді віце-президент США Джозеф Байден. ВІДЕО
8 грудня у сесійній залі Верховної Ради виступив віце-президент США Джозеф Байден, який 6 грудня прибув до України з візитом.

Послухати американського гостя у парламенті зібралися не лише народні депутати, повідомляє ТСН.

У залі були присутні Президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, секретар Радбезу Олександр Турчинов, міністри, а також посол США в Україні Джеффрі Пайєтт і помічник держсекретаря США у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд.

Початок його виступу було заплановано на 11-ту годину, проте Байден прибув до парламенту із запізненням. Він почав свою промову із застереження країнам-агресорам та заяви про неприпустимість перекроювання силою кордонів держав у 21-му столітті.

"Ми не будемо визнавати жодної країни, яка захоче показати, що вона є сферою впливу. Ми взагалі кажемо, що усі народи мають право на власний суверенітет", - сказав віце-президент США. Байден запевнив, що успіх України в боротьбі з агресією Росії матиме наслідок для всього світу.

"Кожна людина має право, щоб до неї гідно ставилися. І це те, чого стосувалася ваша молода Революція Гідності. Це озвучило нові і вічні ідеї для того, щоб об'єднати людей по всьому світу. Цілий світ спостерігає за вами - це факт. Тому що вони сподіваються, що ваш успіх у боротьбі проти невмолимої безжалісної агресії Росії буде матиме наслідок для них, а також ваша боротьба проти "ракової пухлини" корупції", - сказав Байден, додавши, що США підтримують обидві ці битви.

"Надзвичайно важливо, щоб агресори у всьому світі зрозуміли, що вони не можуть за допомогою танків та зброї погасити мрії і бажання народу", - сказав віце-президент США.

Байден наголосив на тому, що США не визнають і ніколи не визнають анексію Криму. І поки Росія не виконає Мінські домовленості, США продовжуватимуть чинити на неї тиск. "Хоча деякий прогрес в деескалації насильства досягнутий, не можна скасовувати санкції доти, доки не Росія не виконає усі свої зобов'язання", - сказав Байден.

Водночас Байден зазначив, що США вважають неприпустимим затягування виконання Мінських угод. Більше того, він додав, що поки існує російська агресія, ціна, яку платить Москва, зростатиме: "Америка та Європа зараз стоять разом, об'єднані у своїх зобов'язаннях накласти жорсткі економічні санкції на Росію".

Віце-президент США повідомив, що російська пропаганда не працює, а США та Європа вживають проти неї заходи: "А саме: зміцнення НАТО, підвищення енергетичної безпеки... Також допомагаємо у наданні поштовху для відновлення економіки".

Байден озвучив і те, що Росія підживлює терористів на Донбасі новими силами: "Росія продовжує перекидати свої війська, своїх бандитів, найманців через кордони. Російські танки, ракети – все це наповнює Донбас". Також він наголосив на ролі РФ у питанні проведення виборів на окупованих територіях Донбасу за українськими законами: "Росія має натиснути на сепаратистів, щоб провести вибори згідно з українським законодавством, стандартами ОБСЄ".

Байден торкнувся і питання стану економіки України. Зокрема, він зазначив, що Україна має бути економічно сильною, щоб захистити свій вибір, а її бюджет має збігатися з вимогами МВФ.

Крім того, він додав, що зміни до Конституції не є підривом суверенітету, вони важливі для майбутнього України у Європі: "Конституційні реформи, які включають реформу судової системи та децентралізацію, що має на меті використання найкращої європейської практики, не є відмовою від демократичних принципів, це не є підривом суверенітету".

Також примітно, що під час свого виступу Байден процитував Тараса Шевченка, назвавши його "великим поетом". Він зачитав рядки із "Заповіту": "І мене в сем'ї великій / В сем'ї вольній, новій / Не забудьте пом'янути / Незлим тихим словом". "Сподіваюсь, що колись і ви мене згадаєте незлим тихим словом", - додав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це ж вуйко аж з Гемерики. Він знає, що нам треба....
Відповісти
Так,він знає!А москаль де не прийде,там кров,голод,нищення культури.
Відповісти