Незряча лучанка щодня по 10 годин в’яже рукавиці бійцям. ВІДЕО

Незряча лучанка щодня по 10 годин в’яже рукавиці бійцям. ВІДЕО
Лучанка Валентина Мазурик не бачить і не чує, але в’яже рукавиці нашим воїнам.

А її чоловік Петро Дячук, теж незрячий і без однієї руки, допомагає і зустрічається з доброчинцями, які приносять нитки, йдеться у сюжеті ВОДТРК.

Їх син, маючи 2-у групу інвалідності, другий рік захищає Україну на сході. Інші склали б руки і нарікали б на долю, а ці люди зігрівають наших бійців. І не лише великою любов’ю, а й теплими рукавичками. Бо від такої, здавалося б, дрібнички взимку залежить життя солдата.

Пані Валентина показує коробки з нитками. Їх розрізняє на дотик. Єдине, з чим не може впоратися, – колір. Просить сторонніх, щоб відбирали темні, бо так треба солдатам. Упродовж кількох місяців пані Валентина невпинно в’яже, заплітаючи в кожен вузлик свою маленьку молитву, віру і надію на Перемогу. А почала з того, що розпустила власноруч зв’язане покривало. Не бачачи і не чуючи, жінка сама розробила технологію в’язання. Адже такої одежини ніде не купиш.

Першу партію рукавичок, а це 118 пар, сім’я вже передала через «Самооборону Волині». Каже, довго не могла знайти тих, хто може відправити допомогу воїнам. Випадково зателефонувала до журналіста Мирослава Ватащука, а він уже допоміг і нитками, і контактами з іншими волонтерами.

Щодня по 10 годин невтомна жінка не випускає з рук ниток і шпиць. Хоча сама потребує допомоги. Якби вдалося слух повернути, каже чоловік. Шанси є, але операція коштує 21 тисячу доларів. Та коли про це думати, якщо одна за другою на Волинь приходять звістки про загиблих воїнів. Волонтери скаржаться, допомагати люди стали менше, бо стало важче. Тим часом неподалік життя вирує і радість б’є фонтаном, і жоден розважальний заклад на час війни не зачинився.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.