У Луцьку чиновники обговорили бюджет області

У Луцьку чиновники обговорили бюджет області
Волинські чиновники ініціювали публічне обговорення бюджету та перспектив розвитку Волині на 2016 рік.

Про це стало відомо у вівторок, 8 грудня, у приміщенні Волинського обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка.

Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця розповів, що на 2016 рік Волинь очікує 150 мільйонів гривень бюджетних коштів. Відтак, область повинна зайнятись питанням розділення бюджетних коштів, проте треба вже вирішити, куди їх направити.

«Сьогодні люди доведені до максимальної напруги. Низька явка на виборах – тому приклад», - сказав він.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик розповів, що наразі в області планують перевиконати бюджет на 500 мільйонів гривень.

«Таких цифр ще не було ніде й ні в кого», - сказав губернатор.

Він наголосив, що наступного року потрібно зосередитись на вирішенні соціальних питань суспільства, відтак, левова частина бюджету повинна піти на ці проблеми – це захищеність бійців АТО, а також сімей загиблих, вирішення питань з малозабезпеченими верствами населення та інше.

На другому місці стоїть потреба в розвитку регіону, третє – розвиток дорожньої інфраструктури. Окрім того, не потрібно забувати про обороноспроможність країни.

«Державний бюджет зміцнів. В бюджеті передбачено 100 мільярдів гривень на розвиток армії. Таких коштів ще не було ніколи», - сказав він.

Окрім того, Гунчик зауважив, що важливим є питання інформаційної безпеки, адже 20% території Волинської області не покривають українські телеканали, а люди там дивляться білоруське та російське телебачення.

Перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик наголосив на тому, що в 2016 році потрібно всіляко сприяти волонтерським об’єднанням.

В обговоренні також могли взяти участь всі присутні. Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков зауважив, що в області майже відсутні гроші на розвиток шахт.

«В області є багато місць, де шахти пустують, гроші на них не йдуть. Прошу звернути увагу на цю проблему, адже без підтримки їхня перспектива розвитку невелика», - сказав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку чиновники обговорили бюджет області
08 грудень, 2015, 17:27