Олія подорожчає: прогнози експертів

Олія подорожчає: прогнози експертів
Через певний дефіцит олії на світовому ринку, в Україні вона може подорожчати на 5-10%, або на 1-1,5 грн на літрі, вважає експерт аграрних ринків Українського клубу аграрного бізнесу Роман Сластьон.

Про це повідомляє ТСН.

«Варто відзначити, що ціни, швидше за все, не будуть низькими, тому що є певний дефіцит рослинного масла в глобальному масштабі. І якщо ціна зростає на інші види олійних рослин, на соєве, рапсове, і, відповідно, наші виробники будуть тягнутися до подорожчання олії», - сказав Сластьон.

Хоча, на думку фахівця, якщо аграрії зберуть більший урожай насіння соняшнику, ніж прогнозувалося, то вартість олії може дещо зменшитися. «А якщо кращі очікування не виправдаються, і ми отримаємо більш-менш помірну ситуацію, то ціни, швидше за все, зможуть підрости десь на 5-10%», - пояснив експерт.

Нагадаємо, у поточному році несприятливі погодні умови призвели до різкого скорочення врожайності зернових культур. Аналогічно ситуація спостерігається у США та Росії, які є також одними із найбільших експортерів зернових.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.