У Луцьку змагатимуться знавці української мови

У Луцьку змагатимуться знавці української мови
ХVІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика відбудеться у Луцьку 12 грудня.

Про це повідомляють організатори конкурсу.

З метою утвердження статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до мови свого народу Міністерство освіти і науки України котрий рік поспіль проводить Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика.

У Волинській області в листопаді 2015 року успішно відбулися І (шкільний) та ІІ (районний, міський) етапи цього престижного мовного змагання. Тепер переможці цих етапів підкорюватимуть висоти обласного рівня.

12 грудня 2015 року на Волині проводиться ІІІ (обласний) етап, у якому візьмуть участь учні загальноосвітніх (3–11 класів), професійно-технічних та студенти вищих навчальних закладів Волині. Журі на чолі з незмінним головою конкурсу Василем Степановичем Геєм, письменником, членом Національної спілки письменників України, заслуженим діячем мистецтв України, лауреатом Всеукраїнської літературної премії імені Андрія Головка та Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Агатангела Кримського, лауреатом Міжнародної премії імені Дмитра Нитченка, визначить по три переможці з кожного класу для участі в фінальному етапі змагань, що планується 30 січня 2016 року.

Урочистості з нагоди проведення ІІІ (обласного) етапу ХVІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика розпочнуться 12 грудня 2015 року о 10.00 год. у технічному коледжі Луцького національного технічного університету за адресою: м. Луцьк, вул. Конякіна, 5.

Конкурс проводиться за сприяння управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації та Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вже переможці визначені, як завжди, аби ж то оцінювали дітей по розуму, а не по блату, коли в нашій країні переможе правда
Відповісти
Может сразу на польский
Відповісти
Дуже радий що мали такого земляка із КАНАДИ і мого однофамільця
Відповісти