Небезпечні журналістки та «державні Джеймси Бонди». Палиця розповів, чия охорона у Волиньраді. ВІДЕО

Небезпечні журналістки та «державні Джеймси Бонди». Палиця розповів, чия охорона у Волиньраді. ВІДЕО
Новоспечений голова Волинської обласної ради Ігор Палиця прийшов на Волинь із новими правилами.

Відтепер приміщення волинського «білого дому» під пильним оком армії охоронців. Контролюються усі входи та виходи. Окрім цього, є ще одне нововведення, яке викликало хвилю обурення серед представників ЗМІ.

На засіданні сесії Волинської обласної ради започаткували обшуки журналістів. Зокрема, перевіряли сумки, а також використовували металодетектор. Хто ці хлопці, нашпиговані дороговартісною апаратурою, ми спробували з'ясувати у голови Волиньради Ігоря Палиці. Він зазначив: «Я думаю, що це не моя охорона».


Таку відповідь він дав одразу по завершені сесії Волинської обласної ради. Наступного дня Ігор Палиця з'ясував, звідки ж ці охоронці. В інформації, яка опублікована в Інформагентстві «Волинські новини», йдеться: «На вході у сесійну залу обласної ради під час пленарного засідання вчора, 8 грудня, були посилені заходи безпеки. Чергові охоронці запитували в усіх, чи мають вони зброю. Також вони користувалися металошукачами».

Варто наголосити на твердженні «чергові охоронці», адже охорона не представилася нашим журналістам і не пояснила причини обшуків. Окрім того, з'являється цілком логічне запитання: де взялися кошти у бюджеті на таку потужну охорону. Тим часом Ігор Палиця стверджує: «Ніхто нікого не обшукував. Охорона віталася і питала: «Ви знаєте, що не можна заходити до зали зі зброєю? У вас немає зброї, небезпечних предметів? Якщо немає – проходьте». Тільки одна кореспондентка вирішила пожартувати і сказала, що має зброю з собою. Як мала поводити себе охорона? Журналісти захотіли провести експеримент? Нікого не роздягали, не обшукували, а просили показати сумочку. Не треба жартувати з такими речами. З чим ви жартуєте? З безпекою людей? Навіщо? Аби отримати смажені факти? А далі? Поки не буде порядку в голові - не буде порядку ніде».

Як стверджує кореспондент «ВолиньPost» Юлія Остапович, її запитали, чи є зброя, коли вона відповіла заперечно, журналістку однаково обшукали: «Коли я поцікавилася, чи буде так завжди, мені відповіли: якщо потрібно, то буде». Охорона не представлялася.

Жарт від журналістки ВолиньPost Анни Бліннікової з приводу того, що в неї нібито є зброя, взагалі викликав скандал і перетворився мало не на спробу теракту. Кореспондентку не хотіли пускати до сесійної зали навіть тоді, коли не знайшли у неї зброї. Аргументували, що на сесію не можна запізнюватися.

Поліція не бачить в обшуках нічого страшного. Речник УМВС Анна Павловська зазначила, що обшуки є правомірні.

Тим часом волинський журналіст Мирослав Ватащук має трохи іншу думку: «Обшуки журналістів - це, однозначно, не може бути нормою, тому що для обшуку чи огляду особистих речей потрібна низка повноважень. Здається, поліції надали такі повноваження, але процедура має бути дотримана. По-перше, підставність цієї процедури, по-друге, це повинно бути при свідках, складається протокол обшуку. А стосовно того, на котру годину приходити на сесію, це взагалі абсурд, тому що мені не відомі нормативні акти, які зобов'язують журналістів з'являтися на сесію рівно на 10-ту годину чи тоді, коли вона починається. В нас взагалі в обласній раді ніколи не було обшуків чи огляду особистих речей журналістів, це новинка. В будь-якому разі для особи, яку обшуковують, це, як мініум, психологічний стрес, і ця особа може оцінювати це, як тиск.

Ігор Палиця заявляє, що посилені заходи безпеки - це не його ініціатива, а депутатів: «До мене звернулися депутати з проханням, щоб деякі депутати не приходили зі зброєю на сесію. Тож команді, яка охороняє обласну раду, було поставлене відповідне завдання».

Журналіст інтернет-видання Антон Бугайчук «Волинське агентство розслідувань» вважає, що охоронці оберігають безпеку лише двох людей.

Згодом ми розповімо нашим читачам, чия ж насправді охорона пильнує безпеку у Волиньраді – Ігоря Палиці чи Волинської обласної ради?

Наталка ПОЛІЩУК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 45
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Поки не буде порядку в голові - не буде порядку ніде" - 100% згідний з Ігором Петровичом!!! Хочте жартувати нафіг в цирк і там шастайте коли і куда заманеться!
Відповісти
А на обшук поставити пацана в спортивному костюмі?
Ви не прихильник ви підлабузник
Відповісти
А Вам чим костюм муляє? чи пацан? хамлять чи ведуть себе як гопота? Чи так важко сумку відкрити? цеж піпец який стрес особливо після "вдалих" жартів а ті в спортивних костюмах незрозуміли і до стіни приперли.
Відповісти
я также в таком костюме работаю. Удобно.
Відповісти
хочуть так порядок навести, то так нехай почнуть як і потрібно з зовнішнього виду охоронця -в костюмі і з бейджиком, а звідки журналісти мають знати, що то за пацан підійшов в спортивках (як типовий тітушка) і питає чи немає зброї...
Відповісти
Люди та методи 90х. Думають,що всіх можна купити.
Відповісти
Жоден з мерів і губернаторів не мав охорони.Якщо Палиця такий чесний ,то чому охорону за собою водиь .А ще скажіть чого він так боїться?
Відповісти
Журналіст вважає...А я теж вважаю, що останнім часом журналісти знахабніли.... тільки про політиків і пишуть... а народ простий і його думка їм до одного місця
Відповісти
Це точно! нецікаво ж писати що народ в д....і і як з неї вибиратись краще парафінити Палицю бо можливо його охорона чи вірніше пацан в спортивному костюмі сумкі дивиться і "опіздавших" пускати нехоче.
Відповісти
Ви хочете почути думку народу? йому всеодно, яке прізвище в людини яку виведуть на сходи - Башкаленко це чи Палиця.
Відповісти
я особисто не прихильник ні Палиці, ні Укропу, проте жарти про зброю у країні, де триває війна - це м'яко кажучи якось не дуже...ви попробуйте так пожартуйте в Ізраїлі, то можуть і пристрелити ненароком, не те що в сумочку заглянути.До речі, і в Україні жартівникам, які по телефону щось мінують, стаття кримінального кодексу світить - а всі вони піймавшись кажуь: "Я просто пожартував"
Відповісти
Які тут жарти. Хлопець без форми, без бейджа, без посвідчення починає оглядати тебе і твої речі. Можливо, це був жарт?
Ігор Петрович, мала неправда породжує самі знаєте що.
Цей хлопчина з Вашої особистої охорони, і Ви, і я це знаємо. Перегнули Ваші хлопці.
Одна річ - в дирикторії, інша - в обласній раді.
Відповісти
Ви 100% правий.
Відповісти
Все правильно Палиця робить а ваші журналісти хай головою думають що говорять
Відповісти
Здається незначна подія - але з дрібниць все і починається. Ніхто і непомітить узурпації влади. А через півроку після кількох "перевірок" закриють "ВолиньПост" чи інші незалежні видання. Тоді всі будем сидіти читати в "Волинських Новинах" який Палка молодець. Так що реакція адекватна.
Відповісти
Стаття 264. Особистий огляд і огляд речей

[Кодекс України про адміністративні правопорушення (КУпАП). Науково-практичний коментар.] [Стаття 264]
Особистий огляд може провадитись уповноваженими на те посадовими особами органів Служби безпеки України, внутрішніх справ, органів і установ виконання покарань та слідчих ізоляторів, Військової служби правопорядку у Збройних Силах України, воєнізованої охорони, цивільної авіації, митних установ і органів прикордонної служби, центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сферах міграції (імміграції та еміграції), у тому числі протидії нелегальній (незаконній) міграції, громадянства, реєстрації фізичних осіб, а у випадках, прямо передбачених законами України, також і інших органів.

Особистий огляд може провадитись уповноваженою на те особою однієї статі з оглядуваним і в присутності двох понятих тієї ж статі.

Огляд речей може провадитись уповноваженими на те посадовими особами органів Служби безпеки України, внутрішніх справ, органів і установ виконання покарань та слідчих ізоляторів, Військової служби правопорядку у Збройних Силах України, воєнізованої охорони, цивільної авіації, митних установ, органів прикордонної служби, центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сферах міграції (імміграції та еміграції), у тому числі протидії нелегальній (незаконній) міграції, громадянства, реєстрації фізичних осіб, природоохоронних органів, державними інспекторами з питань інтелектуальної власності, органів лісоохорони, органів рибоохорони, органів, що здійснюють державний нагляд за додержанням правил полювання, а у випадках, прямо передбачених законами України, також і інших органів. При вчиненні порушень законодавства про охорону і використання тваринного світу уповноважені на те посадові особи органів, які здійснюють державний нагляд за додержанням правил полювання, органів рибоохорони, а також працівники міліції, військовослужбовці та працівники Державної прикордонної служби України можуть провадити в установленому порядку огляд транспортних засобів.

Огляд речей, ручної кладі, багажу, знарядь полювання і лову риби, добутої продукції, транспортних засобів та інших предметів здійснюється, як правило, у присутності особи, у власності (володінні) якої вони є. У невідкладних випадках зазначені речі, предмети може бути піддано оглядові з участю двох понятих під час відсутності власника (володільця).

Про особистий огляд, огляд речей складається протокол або про це робиться відповідний запис у протоколі про адміністративне правопорушення або в протоколі про адміністративне затримання.

Особистий огляд, огляд речей у митних установах провадиться в порядку, встановленому Митним кодексом України.

Талашко В.В - Заступник комунального підприємства "Обл.Рада) і охоронець приватної охорони не мають ніякого права проводити особистий огляд. Журналістці необхідно подати заяву в прокуратуру.
Відповісти
Дякую.
Сьогодні буде звернення в прокуратуру.
Відповісти
Недостойна поведінка журналіста вашого видання(дурні жарти про наявність зброї і запізнення) -зробіть висновки.Охорона діяла відповідно.Поважайте себе і інших.
Відповісти
Чия охорона? Діяла відповідно чого? Дурний жарт журналістки пролунав у відповідь на дурний жарт невідомого в спортивному костюмі
Відповісти
Перепрошую,Ви впевнені,що журналістка відповідала на жарт? В статті про це не йдеться.
Відповісти
а на центральні телеканали цю новину передати не пробували?
Відповісти
Повертаємось до часів Яника чи назад в 90-і???
Вся Європа іздить без кортеджів і охорони, в любий парламент Європи вхід відкритий для всіх. А тут навіть журналстів обшукують!!! Жах і ганьба!!! Хай задумається тепер той хто за укроп свій голос віддав або продав!!!
Відповісти
а кого за часів яника охороняли в ода чи облраді?
Відповісти
Охоронець приватної фірми повинен бути одягнений у формений одяг, мати посвідчення охоронця. Якщо необхідно провести обшук, викликає поліцію. Органи правопорядку проводять всі подальші дії з підозрюваним. Я сам працював в охороні Обл.Ради, але ніколи до обшуку цивільних осіб на сесію справа не доходила. Людям треба ставитися з розумінням, що це робиться для їх безпеки. Вже раз мінували Обл.Раду, добре що виявилося несправжнє мінування.
Відповісти
Дуже часто журналісти перетворюються на журналюг, чого вчепилися до Палиці, має охорону той має це його особиста справа. Колись губернатор Француз також мав охорону,яка ходила навіть зі зброєю і нічого. В теперішній наш час треба перевіряти всіх, бо дуже багато людей мають на руках зброю і мало кому, що в голову зайде. Наш народ не вміє вирішувати питання цивілізовано, щось не так зразу кидають гранату. А журналісти роздувають проблему там де її немає.
Відповісти
Згода 100%! Не час для жартів на тему зброі, замінувань.
Відповісти
«А ты не путай свою личную шерсть с государственной!»
Відповісти
А цей в спортивках охоронець на відео видно як себе нахабно поводить - раз, а до того людина яка б проносила вибухівку чи пістолет не призналася б в цьому, та й до того ж це перешкоджання журналістській діяльності - не пускати журналістів в сесійну залу бо вони запізнились, а коли депутати запізнюються, чи швендяють туди -сюди то це в порядку речей..Хочуть охороняти спокій в такий час -нехай в АТО їдуть, а не трусять журналістів при вході
Відповісти
чекаємо, але правильно підготуйте скаргу, а то можемо повернути...
Відповісти
Щось мені підказує що в закромах спортивного костюму в пацана завалялось випадково посвідчення органів лісоохорони, органів рибоохорони, органів, що здійснюють державний нагляд за додержанням правил полювання:) а от в журналістки в закромах сумочки навряд чи є справка наприклад з закладу з Ліпін щоб відмазатись від сттатті про жарт зі зброєю.Дійсно треба поважати себе і інших а не влаштовувати виставу після неналежної поведінки бо я ж журналіст
Відповісти
в закромах спортивного костюму знайдеться.. Палиця зробить будь які посвідчення якщо треба буде, та й посвідка народного депутата знайдеться при необхідності) Журналісти ВолиньPost їм незручні, це ж не ВН -які окрім розхваляння Палиці і поливання бурудом і дешевими чорнушними статєйками на Романюка більше нічого не пишуть
Відповісти
Чому не викликали поліцію?Потрібно було б засвідчити фіксацію інциденту.І на підставі цього-заяву в прокуратуру.Наступного разу так і дійте.Немає чого боятися Палицю-тушку! Слідкувати за кожним його рішенням,розпорядженням.Він своє боягузство показав під час Майдану.Не все вирішує бабло!

Відповісти
Люди в спортивних костюмах обшуковують журналістів.
Без посвідчень, без підстав.
Невже всі забули інцидент з Тітушко?
Журналісти мають бути солідарні, незалежно від того, хто у них власник
Відповісти
Журналіст у власності... Гарно звучить...
Відповісти
Вибачте
Власник видання, в якому працює журналіст.
Відповісти
Ждем когда Палица свои БТРы под раду пригонит!!!
Відповісти
ага сегодня обыск, а завтра он свои БТРы под раду пригонит?
Відповісти
Читайте уважно статтю (На вході у сесійну залу обласної ради під час пленарного засідання вчора, 8 грудня, були посилені заходи безпеки. Чергові охоронці запитували в усіх, чи мають вони зброю. Також вони користувалися металошукачами».) Що тут такого вони що на вулиці у вас питали? а сумки перевіряли? чи тільки в журналістки перевірили після жарту Як писали вище поважайте себе і оточуючих. А Палиця до вас в карман неліз має можливість наймає собі охорону має можливість робить для волинян добро і не ссить іти проти теперешніх оленів які доводять країну до рівня аборигенів.Отака петрушка малята
Відповісти
Палиці охорона нехай перевіряє людей при посадці на чартерні рейси в Швейцарію.А тут- державна установа,де працюють наші слуги.
Відповісти
Булиб ми у Швейцарії то фраза про наших слуг звучала б не так смішно
Відповісти
А в Палиці питали чи може в Товстенюка (який не є ні депутатом ні журналістом) і охоронця товстенюківського питали за наявність зброї і оглядали їх? Сумніваюсь
Відповісти
Згадайте як колись один мудрагель ("партія кольорових") в параші міськради пістолєта відісрав по-п'яні (той, хто зайшов наступним реально всрався з переляку))))) Так що заходи посиленої безпеки реально вкрай необхідні)))
Відповісти
На злодієві і шапка горить....тому й наставив Палиця біля своєї сідниці ватагу дармоїдів.Пора вже на старті закінчувати з цим беспрєдєлом...Щоб не було потім пізно.
Відповісти
хватить вже цієї фігні....
Відповісти
Волинь пост відпрацьоює свою мульку)))) Порядок і дисципліна повинна бути скрізь. Добрячеж Пащенку заплатили
Відповісти
Останні новини
Небезпечні журналістки та «державні Джеймси Бонди». Палиця розповів, чия охорона у Волиньраді. ВІДЕО
09 грудень, 2015, 14:13