Частину грошей, які виділили на обвалений будинок, можуть вкрасти, - депутат

Частину грошей, які виділили на обвалений будинок, можуть вкрасти, - депутат
Мешканці обваленого будинку на вулиці Рівненській,109 готують звернення до виконавчого комітету Луцької міської ради, аби мерія визнала їх будинок аварійним.

Проект рішення, яке хочуть дати на розгляд членів виконкому, можуть розглянути уже на засіданні 2 серпня.

Нагадаємо, що будинок, який обвалився 10 червня, експерти визнали таким, що знаходяться у аварійному стані.

Однак остаточне рішення про його аварійність має приймати саме виконавчий комітет. Якщо будинок виконком визнає аварійним, то він підлягатиме не капітальному ремонту, а саме реконструкції, заявив на зустрічі мешканців будинку 31 липня депутат міськради Богдан Шиба.

«Це що робиться, це не реконструкція, а капітальний ремонт. Не змінюється несучі конструкції, не змінюється комфортність квартир. А це обов’язковими умовами реконструкції», - вважає Шиба.

«Тут здійснюється капітальний ремонт, обтягування несучих конструкцій металевими конструкціями. І буде так, що якщо стіна неякісна, то посиплеться і буде весь каркас будинку тримати на металевих конструкціях», - припустив Богдан Шиба.

«Капітальний ремонт – це золоте дно. Бо на капітальному ремонті можна будь-які суми обґрунтувати і вибачте що так скажу – і багато вкрасти. На реконструкції чи на новому будівництві таке не вдасться. Тому я відверто кажу, що за 12 мільйонів гривень можливо збудувати новий будинок на стільки квартир», - каже депутат.

Богдан Шиба каже, що гроші у розмірі 12 мільйонів ще не витрачені і знаходяться на рахунках міського бюджету, адже розпорядником коштів буде виконком.

Виконком має можливість визнати будинок аварійним і змінити цільове призначення цих грошей, - вважає Шиба.

Голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук 31 липня посилаючись, очевидно, на цей же висновок експертів зазначив, що купувати нові квартири мешканцям не будуть. Адже експерти дали рекомендації того, як можна підсилити стінки будинку.

«Ідуть регламентні роботи, які передбачені законодавством, актом експертизи і проектом. Зараз йде процедура по визначенню генерального підрядника реконструкції і капітального ремонту цього будинку. Ускорена процедура займає місяць часу», - зазначив Борис Клімчук.

«Це приватна власність людей, оформлена нотаріально. Якби було інше експертне заключення, що будинок не підлягає експлуатації, то там давно були б уже бульдозери. Ми б його знесли. Але заключення таке як є: будинок підлягає експлуатації, проведенню необхідних ремонтних і регламентних робіт», - додав губернатор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шиба говорить про це з власного досвіду.На дахах тренувався.Тепер правоохоронні органи розбираються.
Відповісти
Останні новини
Частину грошей, які виділили на обвалений будинок, можуть вкрасти, - депутат
31 липень, 2012, 14:46