На Волинській митниці стартує пілотний проект «Welcome to Ukraine»

На Волинській митниці стартує пілотний проект «Welcome to Ukraine»
Задля максимального комфорту туристів та представників ділових кіл в період Різдвяних свят Волинська митниця ДФС за вказівкою Голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова запроваджує пілотний проект «Welcome to Ukraine».

Як свідчить практика, в період підготовки католицького Різдва в Європі тамтешній бізнес напередодні традиційних канікул підсумовує усі справи, зокрема й ті, що пов’язані з міжнародними перевезеннями. А вітчизняні перевізники, які працюють на європейських партнерів, після завершення контрактів масово їдуть додому, повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

«Розуміючи це, Волинська митниця ДФС почала підготовку заздалегідь,- повідомляє в.о. начальника Волинської митниці ДФС Юрій Мацібора. Задля створення сприятливих умов для прискорення товарообігу, збільшення обсягів вантажопотоку та надходжень платежів до держбюджету митна установа запроваджує пілотний проект «Welcome to Ukraine».

Мета проекту – збільшити пропускну спроможність митного поста «Ягодин» Волинської митниці ДФС на першому етапі з 8 по 28 грудня при в’їзді в Україну на вантажному напрямку до 300 одиниць, а на пасажирському – до 1200 одиниць. Другий етап проекту планується проводити з 1 по 20 січня в напрямку виїзду з України.

Щоб забезпечити виконання пілотного проекту на належному рівні, митний пост «Ягодин» облаштують додатковими робочими місяцями, - уточнюють у Волинській митниці ДФС.

«Враховуючи той факт, що кількість наших співвітчизників та іноземців, які планують перетинати державний кордон України в період різдвяно-новорічних свят щороку зростає, Волинська митниця ДФС вважає за потрібне значно збільшити кількість персоналу «ключового» поста, який буде обслуговувати цей туристичний потік», - повідомляє в.о. начальника Волинської митниці ДФС Юрій Мацібора.

Керівник волинських митників зазначив, що сприятливі умови, комфортний перетин кордону та якісне обслуговування гарантоване лише тим подорожуючим, котрі поважають європейське та національне законодавство.

«Водночас з турботою про добропорядних туристів та представників бізнесу ми посилюємо заходи контролю щодо потенційних порушників митних правил та законодавчих норм», - наголосив заступник начальника Волинської митниці ДФС Юрій Терещук.

До слова, керівник Волинської митниці ДФС сподівається, що при виконанні пілотного проекту «Welcome to Ukraine» польські колеги та представники прикордонних служб України та Польщі синхронно працюватимуть з посадовцями митниці, а його запровадження сприятиме інвестиційній привабливості та туристичному іміджу Волині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.