В ООН заявили про серйозне порушення прав людини на окупованих територіях

В ООН заявили про серйозне порушення прав людини на окупованих територіях
У ході конфлікту на Донбасі спостерігаються серйозні проблеми в сфері прав людини, в тому числі безкарність, катування та відсутність законності та правопорядку на сході, а також тяжке гуманітарне становище жителів охоплених конфліктом територій та внутрішньо переміщених осіб.

Про це йдеться в доповіді ООН, яку оприлюднили в Женеві.

«Цивільне населення в охоплених конфліктом східних регіонах України закінчує рік так само, як і починало – у вкрай тяжкій гуманітарній ситуації та ситуації з правами людини. Люди похилого віку не мають доступу до своїх заощаджень, люди з інвалідністю практично не отримують допомоги, а обмежений доступ до охорони здоров'я залишив багатьох в убогому, тяжкому, навіть небезпечному для життя становищі. Після загибелі більш, ніж дев'яти тисяч людей, зниження інтенсивності бойових дій, а відтак і нових жертв, є вкрай позитивним зрушенням. Я закликаю всі сторони до повного виконання Мінських угод і до активної роботи з забезпечення верховенства права та норм міжнародного права прав людини на всій території України», - заявив Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль Хусейн.

Причиною нових жертв серед цивільного населення стали в основному вибухонебезпечні пережитки війни та саморобні вибухові пристрої, що «підкреслюючи гостру необхідність проведення масштабної діяльності з розмінування та інформування про мінну небезпеку по обидві сторони лінії зіткнення», йдеться в доповіді. В той же час продовжується приток боєприпасів, озброєння та бойовиків з Росії на території, які контролюються озброєними групами, лишаючи ситуацію вкрай вибухонебезпечною.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В ООН заявили про серйозне порушення прав людини на окупованих територіях
10 грудень, 2015, 01:27