На Ковельщині незаконний піщаний кар’єр розростається, перетворюючись на сміттєзвалище

На Ковельщині незаконний піщаний кар’єр розростається, перетворюючись на сміттєзвалище
На особистому прийомі у голови Ковельської райдержадміністрації Віктора Козака побувала жителька Ковеля, яка апелювала до керівника виконавчої влади району щодо незаконного вивезення піску з кар’єру, який розташований на території Мощенської сільської ради.

За словами заявниці, там самовільно копають піщаний кар’єр, знищують зелені насадження, туди вивозять сміття, повідомляє прес-служба Ковельської РДА.

З ініціативи голови райдержадміністрації Віктора Козака була проведена виїзна нарада по обстеженню території, з якої незаконно вивозиться пісок.

Голова Мощенської сільської ради Анатолій Ліщук наголосив, що цей незаконний кар’єр з кожним днем розростається, перетворюючись ще й на сміттєзвалище.

Голова райдержадміністрації Віктор Козак апелював до представників правоохоронних органів щодо вжиття дієвих заходів по припиненню незаконного видобутку піску й інших корисних копалин на території району.

За словами начальника Ковельського ВП ГУНП у Волинській області полковника поліції Івана Туся, за 2015 рік було складено близько 30 протоколів щодо незаконного вивезення піску. Працівниками поліції постійно проводяться рейди, правопорушники притягуються до адміністративної відповідальності.

«За видобування корисних копалин у великих обсягах на землях місцевого значення передбачається кримінальна відповідальність», - наголосив Іван Тусь.

Головний спеціаліст відділу контролю за використанням та охороною земель Державної інспекції сільського господарства Волинської області Людмила Гаврилюк зазначила, що, відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення ст. 52 «Псування i забруднення сiльськогосподарських та iнших земель» передбачає накладення штрафу на громадян вiд двадцяти до вiсiмдесяти неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян i на посадових осiб, громадян - суб’єктiв пiдприємницької дiяльностi - вiд п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян.

Стаття 53. «Порушення правил використання земель» передбачає накладення штрафу на громадян вiд п’яти до двадцяти п’яти неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян i на посадових осiб - вiд п’ятнадцяти до тридцяти неоподатковуваних мiнiмумiв доходiв громадян.

Також посадовець закцентувала увагу на ст. 53-3. «Зняття та перенесення ґрунтового покриву земельних дiлянок без спецiального дозволу» та ст. 53-4. «Незаконне заволодiння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель».

В ході наради були окреслені першочергові заходи, які необхідно здійснити задля вирішення вищезазначеної проблеми. Свої пропозиції озвучили голова райдержадміністрації Віктор Козак, голова районної ради Андрій Броїло, начальник Ковельського ВП ГУНП у Волинській області, полковник поліції Іван Тусь, голова Мощенської сільської ради Анатолій Ліщук та інші.

Голова райдержадміністрації Віктор Козак також зосередив увагу на необхідності проведення рекультивації порушених земель, посиленні контролю за охороною навколишнього природного середовища.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
влада і штунди.
Відповісти
Останні новини
На Ковельщині незаконний піщаний кар’єр розростається, перетворюючись на сміттєзвалище
10 грудень, 2015, 10:57