Верховна Рада ухвалила нову редакцію Закону про державну службу

Верховна Рада ухвалила нову редакцію Закону про державну службу
Під час засідання Верховної Ради парламентарі ухвалили нову редакцію Закону про державну службу.

За відповідне рішення у четвер, 10 грудня, проголосував 261 депутат, утрималися 35, не голосували за документ 46 парламентарів, повідомляє ТСН із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Документ регулює відносини, що виникають у зв'язку з надходженням на державну службу, її проходженням і припиненням, визначає правовий статус держслужбовця.

"Передбачається створення правових передумов для підвищення престижності державної служби, врегулювання статусу державного службовця, рівного доступу до державної служби, запровадження прозорого механізму прийняття на державну службу, створення Комісії з питань вищого корпусу державної служби, введення в дію ефективного механізму запобігання корупції, а також підвищення рівня соціального та матеріального захисту державних службовців", - йдеться у пояснювальній записці.

За новим документом, окремі категорії посад будуть виводитися із державної служби. Також закон запроваджує інститут державних секретарів міністерств.

"Посада секретаря в міністерствах - це буде державний службовець вищої категорії, який здійснюватиме управління кадрами в управлінні міністерства", - розповіла нардеп Альона Шкрум.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Верховна Рада ухвалила нову редакцію Закону про державну службу
10 грудень, 2015, 14:26