Кабмін затвердив встановлення обмежувачів швидкості та повернув техогляд

Кабмін затвердив встановлення обмежувачів швидкості та повернув техогляд
Кабінет міністрів схвалив введення з 2019 року скасованого в 2011 році обов’язкового технічного огляду для легкових автомобілів, з 2015 року – для вантажівок, з 2017 року – для автобусів, а з 2022 року – для мотоциклетної техніки, - повідомляє видання Експрес.

Ці положення були схвалені урядом 9 грудня в рамках презентації законопроекту “Про приведення законодавства України у сфері автомобільного транспорту у відповідність до актів Європейського Союзу”.

Також, згідно з документом, пропонується ввести встановлення пристроїв для обмеження швидкості вантажних автомобілів до 90 км/год (з 2015 року), автобусів – 100 км/год (з 2017 року) та шкільних автобусів – 70 км/год.

Крім того, з 2021 пропонується ввести ліцензування вантажоперевізників (більше 3,5 тонн), а також до 2019 року ввести обов’язкову перевірку часу роботи/відпочинку водіїв громадського транспорту за допомогою тахографів.

У Мінінфраструктури зазначили, що для приведення українського законодавства у відповідність до європейських норм необхідно імплементувати 14 законодавчих актів Євросоюзу.

Як повідомлялося, наприкінці 2014 року керівництво МВС повідомило, що українцям не уникнути повернення техогляду автомобіля, оскільки норма обов’язкової перевірки технічного стану транспортних засобів передбачена Директивою Євросоюзу щодо перевірок придатності до експлуатації автомобілів і автопричепів, яку Україна прийняла разом з Угодою про асоціацію з ЄС, і ця Директива має бути впроваджена в Україні, згідно з планами, протягом 5 років.

Обов’язковий техогляд був скасований в 2011 році, а проведення техконтролю доручили комерційним СТО.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тоді хай ще скасують податок на бензин, який вони зробили, коли відмовлялись від техогляду, наскілки пам'ятаю, вартість тех огляду заклали у вартість бензину...
Відповісти
Податок заклали в бензин, а не плату за перевірку технічного стану!!!
Відповісти
от олені.......техогляд це суто здирання грошей і не більше.....
Відповісти
ну ідея з тахографами мені сподобалась
Відповісти
Здирники, 90% автомобілів проходили тех. огл. лише по бумагах, а ще крім того треба було заплатити за швидкість оформлення протоколу+за тех. талон. В 2011 році податки були вложені в пальне, до цого бензин А-92 був 4,95гр.
Відповісти
Останні новини
Кабмін затвердив встановлення обмежувачів швидкості та повернув техогляд
11 грудень, 2015, 07:32