У Луцьку відчинилась «Різдвяна майстерня». ФОТО

У Луцьку відчинилась «Різдвяна майстерня». ФОТО
Проект «Різдвяна майстерня діятиме до 19 січня.

11 грудня у приміщенні Палацу культури (корпус 2) відбулось відриття «Різдвяної майстерні», де за допомогою майстрів народної творчості усі охочі можуть оволодіти мистецтвом виготовлення традиційної новорічно-різдвяної атрибутики.

Начальник управління культури міської ради Тетяна Гнатів привітала всіх присутніх – учнів і майстрів, які навчатимуться і навчатимуть народної творчості.

Вже другий рік поспіль в проекті будуть задіяні майстри й ГО «Рукотвори Волині», а саме: вироби з соломи - Валентина Якимович; текстильна іграшка - Анна Співачук; вироби з бісеру - Валентина Солодова, розпис медового пряника - Вікторія Смолярчук; текстильна іграшка - Юлія Порохнавець; вироби з полімерної глини - Олена Кулик; традиційна українська лялька-мотанка - Юлія Богданова; вироби з лісової трави - Юлія Співак; ліплення з глини - Анатолій Філозоф; декупаж - Валентина Пус; іграшка з вовни - Олена Березовська; вироби з полімерної глини - Олена Кулик; птаха-оберіг - Світлана Курбан; ялинкові прикраси - Габріелла Євстаф’єва та інші.

Окрім виготовлення різдвяної атрибутики, учні майстерні матимуть можливість вчити традиційні різдвяні колядки та щедрівки.
Директор гімназії №4 імені Модеста Левицького Олександр Мишковець попросив діток, які навчатимуться у народних майстрів, зробити ці іграшки від душі, їх він зможе передати дітям, які навчаються в українській школі в Польщі. Також частина новорічних іграшок, зроблених дитячими руками, буде передана волинським військовим в зону АТО.

Після того, як діти вивчили та заспівали українські народні колядки разом з вчителем та учнями музичної школи №1, майстри запросили їх на перший урок з виготовлення традиційної різдвяної атрибутики. Варто зазначити, що проект діятиме до 19 січня, дня, коли православна церква відзначає Хрещення Господнє.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку відчинилась «Різдвяна майстерня». ФОТО
11 грудень, 2015, 15:32
Розробка ПЗ для АСУ ТП*
11 грудень, 2015, 15:23