Нацбанк опублікував довідник легальних обмінників валют

Нацбанк опублікував довідник легальних обмінників валют
Національний банк України (НБУ) опублікував довідник підрозділів небанківських фінустанов, що одержали генеральні ліцензії на здійснення валютних операцій в частині проведення діяльності з обміну валют.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

На сьогодні такі генеральні ліцензії мають 15 установ, що налічують 1936 структурних підрозділів.

«Наразі довідник представлено у двох форматах: html (для звичайного перегляду) та dbf (формат баз даних). Національний банк надалі планує спростити пошук інформації та сформувати карту підрозділів небанківських валютообмінних установ», – йдеться у повідомленні.

При цьому зазначається, що довідник не включає інформацію щодо ПрАТ «Українська фінансова група», яка має генеральну ліцензію на діяльність з обміну валют в частині проведення операцій з купівлі у фізичної особи за гривні залишку суми в іноземній валюті, якщо він менший, ніж номінальна вартість мінімальної банкноти, що перебуває в обігу.

У НБУ наголошують, що, згідно з законодавством, на Нацбанк не покладаються обов’язки щодо розслідування, припинення і запобігання незаконній діяльності пунктів обміну іноземних валют, оскільки це є одним із основних напрямів діяльності правоохоронних органів. Утім, упродовж року Нацбанк надіслав до спецорганів боротьби з організованою злочинністю, Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України інформацію про незаконну діяльність тільки у Києві близько 200 пунктів обміну валюти.

Довідник можна переглянути чи завантажити тут.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.