Виробникам молока замість грошей пропонують бензин

Виробникам молока замість грошей пропонують бензин
Новий механізм розрахунків за продане молоко запронував заступник голови Волинської облдержадміністрації Віталій Карпюк.

Про це пише прес-служба облдержадміністрації.

За словами чиновника, сьогодні переробні підприємства мають заборгованість перед виробниками молокопродукції. І хоча складські приміщення ПрАТ «Галичина», ПАТ «Ковельмолоко» і Рожищенського сирзаводу заповнені продукцією, з немає її збуту. Як один із варіантів погашення заборгованості за молоко Карпюк назвав постачання паливно-мастильних матеріалів сільгосппідприємствам.

Як повідомив посадовець, нині між провідними переробними підприємствами ПрАТ «Галичина» і ПАТ «Ковельмолоко» та господарствами області укладено 15 договорів на 368 тонн пального по ціні 8,30 грн/кг (без врахування доставки.

На сьогодні переробники молока уже спрямували у сільгосппідприємства Волині 252,5 тонн паливно-мастильних матеріалів. Зокрема, приватно-орендне сільгосппідприємство імені Шевченка, що в селі Угринів Горохівського району, отримало за цією угодою 60 тонн пального. Ще 40 тонн селянам обіцяють найближчим часом. Сусіднє господарство імені Івана Франка і СГВК «Урожай» отримали відповідно 60 і 30 тонн пально-мастильних матеріалів.

Крім цього, деяким сільгосппідприємствам обіцяють давати пальне авансом від молокозаводів.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знову бартери повертаються?
Відповісти