На Волині засудили спеціаліста міграційної служби

На Волині засудили спеціаліста міграційної служби
Провідний спеціаліст Луцького районного сектору Управління державної міграційної служби вимагав певну плату за не притягнення людини до адмінвідповідальності та називав завищену ціну за виготовлення документів, - інформує Під прицілом.

Так, зокрема до Луцького районного сектору УДМС України у Волинській області звернулася дівчина, яка своєчасно не подала свій паспорт для вклеювання фотокартки після того, як їй виповнилося 25 років. Дівчина звернулася в паспортний стіл ледь не через рік після свого дня народження.

Оскільки за несвоєчасне звернення громадян з подібними питаннями передбачена адмнвідповідальність, обвинувачений спеціаліст відомства запропонував дівчині вирішити питання по-іншому. Так, він сказав, що не має часу для складання протоколу про адмінпорушення, а тому, щоб залагодити цю ситуацію, дівчині потрібно сплатити 100 гривень. Проте такої суми дівчина при собі не мала, відтак спеціаліст погодився на 90 гривень.

Того ж дня в Луцький районний сектор УДМС України у Волинській області звернулася жінка, яка хотіла оформити проїзний документ для своєї дитини. Підприємливий спеціаліст вказав, що така послуга коштує 250 гривень, а кошти необхідно давати особисто йому. Відтак, жінка зібрала необхідну суму коштів та разом з пакетом документів передала спеціалісту. Щоправда, виготовлення такого документу насправді коштує лише 80 гривень.

Ця ситуація повторилася зі ще одним відвідувачем відомства, який також хотів виїхати за кордон разом зі своїми дітьми. Тоді чоловік почув суму в 300 гривень, які одразу ж заплатив, хоча й помітив, що жодних квитанцій про оплату послуг не отримав.

Зрештою, спритного спеціаліста відділу таки викрили та завели на нього кримінал.

Згодом це провадження розглядав Луцький міськрайонний суд, де підсудний цілком визнав свою вину та навіть розкаявся.

Тож Луцький міськрайонний суд виніс вирок, який засудив обвинуваченого до штрафу в розмірі 17 000 гривень.

Зауважимо, що сторони по справі ще мають можливість оскаржити вирок суду в апеляційному порядку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А як же добродії з видачі закордонних документів ?..
Відповісти
Мене цікавить питання ,чи притягнуті до відповідальності працівники Луцького Жеку ,які видавали довідки про проживання для карток пркордонного руху ,вони тоді гребли по сто двадцять гривень за довідку з іногородніх .
Відповісти