Військова прокуратура затягує судову справу волинського бійця

Військова прокуратура затягує судову справу волинського бійця
Черговий раунд суду над бійцем 51-ї ОМБР Максимом Силюком знову виявився переливанням із пустого у порожнє.

На цьому засіданні відбувся допит свідка звинувачення – командира 4-ї зенітно-ракетної батареї колишньої 51-ї бригади Руслана Кордонця, інформує БУГ.

Саме ним був зафіксований факт, так би мовити, самовільного залишення Максимом місця несення служби. Інший свідок, який теж у свій час командував даним підрозділом, Чембулаткін , на суд не з’явився та у відеоселекторному режимі показів не надав.

Як зазначив адвокат Максима Силюка Василь Нагорний, військова прокуратура просто затягує справу. Цього разу присутній свідок обвинувачення, плутаючись у показах, намагався роз’яснити суду точний час полишення місця військової служби бійцем та заходи, які проводилися військовою частиною для встановлення його місця перебування.

Відеоконференція з судом Донецької області відбулась, однак свідки, викликані обвинуваченням, не з’явилися. Один зі свідків, Руслан Кордонець, прибув у Володимир-Волинський, пояснюючи це тим, що мав змогу, оскільки у відпустці.

“Відчувалось, що офіцера гарно підготували прокурори, бо він чітко пам’ятає події 7 вересня 2014 року… але навіть з «професійною» підготовкою справа заплуталась ще більше, бо покази не відповідають обвинуваченню”, – прокоментував ситуацію адвокат.

Наснага до боротьби із весни 2015-го року вичерпалася не у адвоката, а у підсудного. Тому Максим сьогодні, як коментує Василь Нагорний, був згодний і на умовний термін.

“Маючи посттравмат (а це навіть встановила «незаангажована» ВЛК у Луцькому госпіталі та рекомендувала трошки полікуватись в психлікарні), психологічний стан Максима від засідання до засідання погіршується, я вже не кажу про маму, яка виплакала всі сльози”, – коментує правозахисник ситуацію, що склалася.

"Виправдати бійця реально, але тягнучи справу ще до кінця весни – літа 2016-го року. Одначе боєць бажає завершення судилища та початку нормального людського життя. Тому наступне засідання, яке відбудеться 25-го грудня 2015-го року, з великим відсотком ймовірності може стати завершальним. І все одно, на користь бійця", – стверджує пан Нагорний.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прокуратура а тим більш Волинська можуть породити тільки купу ла....на, потім бігають з нею незнаючи кому б її всунути в "штани" і сказати що це хтось облажався, а людина залишається із поламаними життя,підірваним здоров'ям і т.д..Ні чого людські сльози просто так не розтають!Тримайтесь!
Відповісти
Прокуроров самих нужно отправить на скамью подсудимых ибо судят не тех кого нужно было бы.
Відповісти
Мене цікавить чи був хоть один синок наших багатіів в цій м*ясорубці ,та й прокурорів довбаних вже давно треба відправляти в окопи .Мало давив цих покидьків Саша Білий .
Відповісти
Василь молодець! Аби сили вистачило людям допомагати.
Відповісти
Прохуратура і в Африці прохуратура
Відповісти
часом не забули як напередодні іловайськоі бійні деякі з них завчасно повтікали з позицій
Відповісти