Вживані автомобілі з Європи: як українців загнали у глухий кут. ВІДЕО

Українцям обіцяють скасувати податки на вживані авто відповідно до законопроекту №3251, який має розглянути Верховна Рада.

Про це інформує автомобільний сайт "Бімба".

Законопроектом №3251 запропоновано з 1 січня 2016 року по 31 грудня 2017 року зменшити розмір акцизного податку на старі автомобілі до рівня нових.

9 грудня відбулося засідання Комітету ВРУ з питань митної та податкової політики. На ньому більшістю голосів було підтримано законопроект.

Як тільки українцям дали надію на дешеві авто, одразу ж український автовиробник виступив проти цього законопроекту. На їхню думку, це остаточно доб’є український автопром.

Проте експерти впевнені, що цей законопроект ніяк не вплинув би на доступність б/в авто в Україні, адже, відповідно до умов Угоди про асоціацію з ЄС, з 1 січня 2016 року ввезення авто старше 5 років (які не відповідають екологічним стандартам Євро 5) в Україну буде заборонено.

Щоб проект став законом, за нього повинні проголосувати більшість депутатів, а потім підписати Президент. Таку процедуру законопроект навряд чи пройде до кінця 2015 року.

Нагадаємо, нещодавно Кабінет міністрів схвалив введення з 2019 року обов’язкового технічного огляду для легкових автомобілів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
на даний момент Євро 4 тільки можна по закону везти, але це не означає що не везуть машини кінця 90-х))), наш народ що хоч придумає...
Відповісти
український автопром?
Відповісти
Дурень мужик.Як би він розумів ,що мінімальна зарплата та пенсія формується з ВВП країни,а кожен автомобіль це + до нашого ВВП а значить і більші зарплати для всіх людей
Відповісти
Його давно пора добити, хай немучиться.Невелика втрата.П'ятирiчний мерс в нiмцiв коштуэ, як в нас нове "диво", а кращий в 10000000000000000000 разiв.
Відповісти
Останні новини
Вживані автомобілі з Європи: як українців загнали у глухий кут. ВІДЕО
13 грудень, 2015, 03:51