Волинські Андрії розповіли, чому їх охрестили такими іменами

Волинські Андрії розповіли, чому їх охрестили такими іменами
Найвідоміші Андрії Волині розповіли, чи подобається їм ім'я, яким їх охрестили.

13 грудня Андрії відзначають своє свято – День пам'яті мученицької смерті одного із дванадцяти апостолів – Андрія Первозванного. «Таблоїд Волині» розпитав відомих Андріїв Волині про їхні імена.

Головний редактор видання «Хроніки Любарта» Андрій Лучик розповідає, що мав би бути не Андрієм, а Дмитром.
«Раніше в роддомі породіллі перебували тиждень, якщо не всі десять днів. Так ось, моя мама, перебуваючи там, планувала назвати мене Дмитром. Натомість моя баба по батьковій лінії Анастасія Андріївна зговорилася зі своїм сватом – Аркадієм Андрійовичем, дідом по материній лінії, – та вирішили назвати мене Андрієм, на честь моїх прадідів. Зрештою, мама вирішила більше мене не переназивати», – розповідає журналіст. У його класі у різний час вчилося 4-5 Андріїв, що ще раз доводить популярність цього імені.

Депутата Луцької міської ради Андрія Козюру назвали на честь прадіда, який був майстром на все село.

«Він споруджував будинки, ґанки, іншу столярку і тому мав великий авторитет в селі. Назвав мене мій батько Григорій», – розповідає депутат. Він вважає, що багато в характері людини залежить від генів, умов становлення та виховання, однак не відкидає й вплив знака зодіаку та імені.

«Волинський Масляков» та директор радіостанції «СіД FM» Андрій Зубенко каже, що, за логікою, мав би зватися Валентином, оскільки народився за два дні після Дня святого Валентина.

Чоловік також погоджується, що ім’я може мати деякий вплив на людину. Оскільки він ріс у російськомовному середовищі, то в дитинстві його найчастіше називали «Андрюшею». Така форма імені Андрію подобається, а от різні скорочення й модифікації на кшталт «Дрон», «Андре» й «Андреан» чоловік вважає безглуздими. «А ідеально, коли звертаються «Ваша Величносте», – жартує Андрій.

А от Андрій Тимчук, соліст гурту «ФлайzZzа» та арт-директор «Кораблика», навпаки любить звертання-модифікацію «Тіма».
«Більше мене знають як Тіму. Я люблю своє ім'я, але більше полюбляю, коли мене називають «Тіма», – зізнається Андрій. Таке друге ім’я він отримав ще в школі. «Десь в середніх класах ми писали диктант з російської мови. Вчителька попросила в кутку аркушів написати скорочено прізвище та ім'я. От я і написав «Тим.А.». У школі мене спочатку і називали Тимою. А вже пізніше видозмінилось на «Тіма», – пригадує Тіма.

Луцький ресторатор та шоу-мен Андрій Котищук каже, що з таким іменем йому живеться чудово.

Андрієм чоловіка назвати запропонував двоюрідний брат, батькам також сподобалась така ідея. «Думаю, що з іменем «Світлана» мені жилося б важче, а так – нормально, – жартує Андрій Котищук. – Андрії бувають різні, як і Валєри».

На День ангела чоловіку якраз випало відрядження за кордон, однак каже, що обов’язково зайде у храм.

Адвокат та громадський діяч Андрій Осіпов колись жалкував, що його ім’я жодним чином не можна скоротити.

«Був час, коли трохи заздрив іменам, які мали кілька форм: офіційну, скорочену, жартівливу та пестливу. Наприклад «Олександр», «Василь», «Олексій», «Любомир» чи «Святослав». Моє ім’я, як і імена «Максим», «Ігор», «Іван», «Олег» чи «Денис» мають єдину форму, – каже Андрій Осіпов. – В офіційному житті звернення по батькові не завжди доречне. Олександрів та Василів рятують повні імена. А в поєднанні із «паном» звучить дуже розкішно. Для Андріїв і Максимів залишається виключно поважна інтонація. Але цей наведений недолік є неістотним. Розумна і вихована людина завжди знайде спосіб належного звернення, а від грубіянів та нахаб будь-яка форма імені не порятує».

Брейкдансер та співзасновник бренду одягу «Iron City» Андрій Слайковський також погоджується, що ім’я впливає на характер людини.

На честь кого йому дали таке ім’я, хлопець не знає, однак ім’я йому, однозначно, подобається. «Кажуть, що всі Андрії мають хороше почуття гумору і сильний характер. Судячи з моїх друзів Андріїв і мене самого, думаю, що доля правди в цьому є», – каже Андрій Слайковський.

Директор ПП «Західноукраїнська торгова компанія» Андрій Розумовський любить своє ім’я, яке для нього вибрали батьки.
Чоловік вважає, що ім’я впливає на людину. «Почуття гумору маю, взагалі дуже веселий. Характер теж не простий», – зізнається Адрій Розумовський. Він народився 15 грудня, але вітань на Андрія отримує значно більше, тому й любить цей день. У планах на сьогоднішній вечір – запросити друзів на вареники.

Директор Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності та депутат Луцькради Андрій Авраменко розповідає, що таке ім’я для нього вибрав дідусь.

Ім’я «Андрій» чоловіку дісталось на честь героя роману Михайла Шолохова «Доля людина». Образ Андрія Соколова настільки вразив дідуся новонародженого, що він зміг переконати батьків назвати хлопчика саме так. Андрій Авраменко погоджується, що ім’я впливає на характер людини. День ангела чоловік планує відсвяткувати у колі рідних і друзів, обов’язково відвідавши храм та подякувавши ангелу охоронцю.

Стиліст-перукар Андрій Оліферчук каже, що не дарма люди вважають, що від вибору імені залежить те, як складеться подальша доля.

«Думаю, що частка правди в цьому таки є. В кожному імені таїться своя характеристика, а людині, яка його носить, властиві певні особливості, які здатні відрізнити її від інших, – розмірковує Андрій. – Мої батьки, як виявилось, не приділяли особливої уваги при виборі імені, хоча його значення «мужній, хоробрий» привабило їх. Кожні тато і мама хочуть, аби їх син був сильним і впевненим в собі, долаючи всі перешкоди на життєвому шляху. Так і сталось, що характер в мене хоч і не простий, але бойовий. Тому стараюсь впевнено захищати і відстоювати свої інтереси та інтереси близьких мені людей. Я своє ім'я ношу з гордістю та пишаюся ним».

Депутат Волинської обласної ради та директор приватно-орендного сільськогосподарського підприємства імені Т.Г. Шевченка села Угринів Андрій Турак отримав таке ім’я, оскільки народився на день літнього Андрія – 17 липня.

Чоловік каже, що відчуває покровительство свого ангела-охоронця, а традиції 13 грудня вважає хорошим приводом зібратися з близькими на вечорниці. Андрій Турак не відкидає впливу імені на долю і характер людини, однак вважає, що і від наполегливості людини залежить дуже багато. Особливих святкувань на цей день чоловік не запланував, однак обов’язковим пунктом стане відвідування храму.

Тату-майстер Андрій Доманський розповідає, що його ім’я батьки витягли з шапки.

«Мама хотіла Віталика, а батькові такий варіант не симпатизував. Тож вони понаписували імен, кинули в шапку, і кого витягли – так і назвали», – з усмішкою розповідає хлопець. Андрій вважає, що навряд чи ім’я якось впливає на долю і характер людини, значно більше залежить від того, хто це ім’я носить.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ім'я, Андрій
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мене назвали андрій, бо я народився на андрія
Відповісти
а мене свєта, бо я на зелені свєта
Відповісти
Останні новини
Волинські Андрії розповіли, чому їх охрестили такими іменами
13 грудень, 2015, 21:22
Нововолинські активісти
13 грудень, 2015, 20:43