Скандальний закон про мови таки підписали

Скандальний закон про мови таки підписали
Голова ВР Володимир Литвин підписав закон про основи державної мовної політики, що розширює застосування російської мови на регіональному рівні.

Про це ТСН повідомили у прес-службі парламенту України.

Закон вже відправлений на підпис президенту України Віктору Януковичу.

Як відомо, 4 липня Литвин подав у відставку. Він звинуватив свого першого заступника Адама Мартинюка в тому, що той його підставив у питанні ухвалення мовного закону.

6 липня Верховна Рада відмовилася включити до порядку денного питання про відставку Литвина з посади голови парламенту.

Того самого дня Литвин заявив, що не підпише закон про засади державної мовної політики. 30 липня, на позачерговій сесії Верховна Рада відмовилася задовольнити заяву Литвина про звільнення з посади голови ВР.

Також парламент відмовився внести уточнення до закону, які запропонував Литвин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
м"яко кажучи ГОЛУБИЙ!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Запроданець клятий!!!!!
Відповісти
Якщо хоч хтось із влади читає відгуки після новин, подивіться, що люди пишуть. Невже ви не боїтеся Божого суду? Не йдіть проти волі людей!!! Схаменіться, що ж ви робите з Україною, з мовою, з людьми?
Відповісти
Виходить, якщо я не хочу щоб мене і мою родину примусово русифікували,я маю втекти з України, виїхати геть? Ну так виходить,що говорити українською без переслідувань можна лише живучи за кордоном. Не ту, ой не ту країну назвали Гондурасом.
Відповісти
Хіба ні? А хто ж захоче жити в бідній безперспективній країні в якій навіть мови власної позбуваються? Багато хто втікає з України, особливо молодь. А хто такої можливості не має - ну що ж, будуть російську вчити, бо звернуться в Криму або Луганську до міліціонера або лікаря по допомогу українською, а він і послати матиме повне право...
Відповісти