На волинян чекають нові тарифи на воду з 1 січня

На волинян чекають нові тарифи на воду з 1 січня
Комунальне підприємство "Луцькводоканал" інформує, що з 1 січня 2016 року у Луцьку набудуть чинності скориговані тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, затверджені Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) від 12.11.2015 р. № 2769.

Про це повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Як повідомили у прес-службі підприємства, нещодавно КП "Луцькводоканал" подав до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) розрахунки щодо коригування тарифів, у яких було враховано зростання ціни на електроенергію, збільшення рівня мінімальної заробітної плати та обов’язкових податків і зборів. Проте Нацрегулятор прийняв рішення про коригування діючих тарифів лише в енергетичній складовій.

Зокрема, з червня 2014 року (встановлення діючих тарифів) до листопада 2015 року вартість електроенергії зросла з 1,2389 гривні до 1,825 гривні за 1 кВт/год. Таким чином, протягом цього періоду відбулося збільшення вартості електроенергії для водоканалу на 0,586 гривні з ПДВ за 1 кВт/год або на 47,3%. Відповідно щомісячні витрати підприємства зросли на 996,4 тисячі гривень і, як результат, лише за 10 місяців заборгованість підприємства за електроенергію зросла на 7 559 тисяч гривень.

Враховуючи вище викладене, Національна комісія прийняла рішення про коригування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення в частині енергоносіїв.

Відтак, згідно з Постановою НКРЕКП від 12.11.2015р. № 2769 тарифи на послуги для населення, бюджетних установ та інших споживачів будуть становити:

на централізоване водопостачання – 4,62 гривні за куб (з ПДВ)

на централізоване водовідведення – 4,68 гривні за куб (з ПДВ).

Загальна вартість послуг водопостачання та водовідведення складатиме 9,30 гривні за 1 кубометр (з ПДВ), тобто на 78 копійок більше, ніж зараз.

Постанова набере чинності з 1 січня 2016 року.

Ознайомитися зі структурою тарифів можна тут.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вода, тарифи
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тобто якщо у мене каналізація не під"єднана до загальної мережі то я повинен сплачувати лише 4,62грн?
Відповісти