14 грудня на Волині - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

14 грудня на Волині - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС
14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

З метою належного святкування Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС розпорядженням міського голови Миколи Романюка затверджені відповідні заходи, про це повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

11-14 грудня у бібліотеках міста будуть організовані виставки літератури на теми: “Чорнобиль болить і досі” (бібліотека-філія № 7 для дорослих), “Чорнобиль: трагедія, подвиг і пам'ять” (центральна бібліотека для дорослих, бібліотека-філія № 3 для дорослих), “Чорнобиль: пожежа, яка не згасне” (бібліотека-філія № 3 для дітей), “Чорнобиль. Його забути не дозволяє майбутнє” (бібліотека-філія № 5 для дорослих), “Чорнобиль — гірка зірка полин” (бібліотека-філія № 6 для дорослих), “Вічна вдячність живим і світла пам'ять мертвим” (бібліотека-філія № 9 для дорослих), “Попіл Чорнобиля стукає в серце” (бібліотека-філія № 10 для дорослих), “Чорнобиль — очима дітей” (бібліотека-філія № 10 для дорослих).

14 грудня цього року відбудеться панахида та покладання квітів до меморіальної дошки А. Д. Грищенку (пр-т Волі,12), пам’ятного знаку “Жертвам Чорнобиля” на меморіальному комплексі “Вічна Слава”.

Цього ж дня у бібліотеці-філії № 4 для дорослих об 11:00 відбудеться тематична година “Чорнобиль — трагедія століття”.

Також протягом грудня у шкільних бібліотеках будуть організовані тематичні виставки, які висвітлюють проблемні наслідки Чорнобильської катастрофи.

У загальноосвітніх навчальних закладах міста відбудуться уроки пам’яті “Пам’ятай Чорнобиль” за участю учасників ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС.

ДОВІДКОВО: День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС — день пам'яті в України. Відзначається щорічно 14 грудня у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
14 грудня на Волині - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС
14 грудень, 2015, 10:50