У Нововолинську відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Івана Гані. ФОТО

У Нововолинську відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Івана Гані. ФОТО
49-річного нововолинця Івана Ганю на передовій шанобливо називали «Батя». Він був хоробрим солдатом. В АТО пішов добровольцем і загинув, як герой. До останнього подиху кулеметним вогнем прикривав прорив бойових побратимів із Іловайського котла. Ворожий снайпер обірвав його життя.

Указом Президента України Іван Ганя нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно), - пише ВОДТРК.

На честь захисника Вітчизни у Нововолинській загальноосвітній школі №4, у якій він навчався, урочисто відкрили меморіальну дошку. Відкриттю меморіальної дошки присвятили учнівську лінійку пам’яті.

«Дуже боляче і дуже прикро, що вже минув рік, як у нас була лінійка пам’яті, де вшанували пам’ять наших випускників: військовослужбовця Павла Попова − 23-річного юнака і 33-річного воїна-волонтера Андрія Дрьоміна. І ось тепер ми вшановуємо пам’ять ще одного випускника нашої школи, який 35 років тому закінчив нашу школу − Івана Ганю», − наголосила директор Нововолинської ЗОШ №4 Таїсія Сачук.

За словами однокласниці героя АТО Наталії Панасюк, Іван Ганя залишив про себе добрі спогади у багатьох своїх земляків.

«З Іваном Ганею ми не тільки були однокласники, а ще й сусідами. Народилися в сусідніх будинках, виросли в одному дворі, в одні ігри грали. Він був скромний, спокійний, небагатослівний хлопець. Ми разом провчилися вісім років в одному класі. Він нікого не образив. Нічого поганого за ним не запам’яталося. І коли він пішов добровольцем на фронт, і коли загинув, прикриваючи відхід своїх товаришів з Іловайського котла, ми ще раз переконалися на скільки він був відважною, сміливою людиною. Ми зажди будемо його пам’ятати», − запевнила вона.

Освятив меморіальну дошку на честь Івана Гані настоятель Свято-Воздвиженського храму Української православної церкви Київського патріархату протоієрей Віталій Голян.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Через місяць вже ніхто й не згадає, хто це ...
Відповісти
Останні новини
У Нововолинську відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Івана Гані. ФОТО
14 грудень, 2015, 13:10