У Луцьку управління охорони здоров’я здійснюватиме державні закупівлі у системі «ProZorro»

У Луцьку управління охорони здоров’я здійснюватиме державні закупівлі у системі «ProZorro»
У Луцьку презентували пілотний проект електронної системи публічних закупівель – «ProZorro».

Вона відбулася минулого тижня в залі колегій управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації, повідомляє управління охорони здоров’я міської ради.

Вона створена волонтерами за власний кошт і направлена на подолання корупції в системі державних закупівель. Система ProZorro складається з центральної бази даних, модуля аукціону та підключених до них електронних торговельних майданчиків. Три електронні торговельні майданчики уже готові надавати послуги із доступу до системи. Це Prom.ua, SmartTender.biz і Е-tender.biz. Завершується підготовка до підключення ще трьох: NetCast, PublicBid та Newtend.

Відтепер всі умови закупівель відкриті, будь-хто може зайти на портал і подивитися, як відбуваються закупівлі. Крім того, очікується, що з 1 січня 2016 року система стане обов’язковою для всіх органів виконавчої влади, комунальних підприємств, установ та організацій.. І хоча система ProZorro працює у тестовому режимі, однак управління охорони здоров’я міської ради уже використовує даний механізм у процесі допорогових закупівель і, як наслідок, отримує реальну економію коштів, адже за допомогою системи можна вибрати постачальника, який пропонує якісну продукцію та конкурентні ціни.

Ця система також є інструментом і для громадськості, адже за її допомогою будь-яка людина, яка має доступ до Інтернету, може зайти на сайт і в режимі он-лайн подивитися, як проходять торги, хто в них бере участь, які постачальники, які ціни, хто виграв, хто був на другому, третьому місці. Тобто система зроблена для громадян, щоб максимально прозоро висвітлювати інформацію про державні закупівлі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку управління охорони здоров’я здійснюватиме державні закупівлі у системі «ProZorro»
14 грудень, 2015, 14:16