Як мінімум, потрібно боротися за вихід з групи, - волинський футболіст про Євро-2016

Як мінімум, потрібно боротися за вихід з групи,  - волинський футболіст про Євро-2016
Захисник збірної України волинянин Артем Федецький розповів про свої враження від суперників на Євро-2016.

Футболіст разом із сім'єю бере курс на теплі краї. "Настав час трохи погрітися на сонечку", - усміхається Федецький, виділяючи при цьому кілька хвилин для розмови про Євро-2016, повідомляє football24.ua.

- Артеме, ваші враження від жеребкування у кількох словах?

- Цікава група. З поляками грали двічі. З Німеччиною також грали ще при Блохіні, щоправда, товариський матч. Можливо, трішки змінилася команда, але команда - хороша. Чемпіони світу, що тут ще додати? Північні ірландці теж заслуговують на увагу, в них англійський стиль футболу. Більш-менш рівні суперники, якщо не брати до уваги німців. Вони все ж рангом вищі.

- Яких суперників хотілося особисто вам?

- Ой, ви знаєте, мені було однаково, з ким грати. Ми пробилися у фінальну частину, виконали основне завдання. Звичайно, що зараз буде завдання-мінімум - вихід з групи. Будемо працювати над ним.

- Чи є шанс зачепитися за очки з Німеччиною? Адже після жеребкування українці здебільшого приречено констатують: це - чемпіони світу, тож тут нічого не "попишеш".

- Наші можуть таке написати. Хорошого ж не напишуть. Німеччина є Німеччина. Звичайно. Навіть приказка є така: "Хочеш купити машину - купи німецьку машину". У футболі аналогічно. Ця команда працює, як єдиний механізм. Але в них також є слабкі сторони. А в нас буде час, щоб підготуватися. З будь-якою збірною можна грати. Головне - не боятися. Німеччина - це команда, яка сама грає і дає грати іншим.

- Кого з гравців Північної Ірландії ви знаєте?

- Ох... Якщо чесно, то ще нікого не знаю (Сміється). Можливо, когось таки знаю. Я просто іноді плутаю цих футболістів, бо є дві Ірландії. А ось збірна Польщі добре знайома нам. Крихов'як, лідер команди Лєвандовскі, хороші воротарі.

- У першому турі граємо проти фаворита, а вже потім - з рівними суперниками. Чи подобається вам календар?

- Ви знаєте, я ніколи не звертав увагу на календар. Так чи інакше зіграємо кожен з кожним. Але приємно буде матч-відкриття нашої групи провести проти Німеччини.

- Чи непокоїть вас невизначеність із головним тренером збірної? Вчора Михайлу Івановичу було важко прокоментувати результати жеребкування, адже він не знає, чи повезе команду на Євро...


- Я думаю, що все буде нормально, і Михайло Іванович залишиться головним тренером.

- Який результат збірної України на Євро вас влаштує?

- Як мінімум, потрібно боротися за вихід з групи - це однозначно! Бо їхати туди, щоб бути хлопчиками для биття... Повірте - в нас не та збірна. У нас хороша команда з чудовим підбором футболістів, з хорошим тренерським складом. Михайло Іванович, підозрюю, щось придумає на фінальну частину. Та й у нас настрій буде відповідний до фінального форуму. Думаю, все складеться нормально. Як ми грали в групі один за одного, так продовжимо і у Франції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як мінімум, потрібно боротися за вихід з групи, - волинський футболіст про Євро-2016
15 грудень, 2015, 05:27