Легалізація азартних ігор: кому це вигідно

Легалізація азартних ігор: кому це вигідно
Легалізація азартних ігор не забезпечує значні надходження до Держбюджету.

Разом з тим, цей законопроект відновить напівкримінальний бізнес і легалізує сумнівні фінансові потоки.

Про це заявив народний депутат “Батьківщини” сьомого скликання Верховної Ради, екс-секретар Комітету з питань соціальної політики Андрій Павловський, - повідомляє Інформаційний портал «Українські реалії».

“Комусь дуже хочеться повернути нам азартні ігри, такий сумнівний напівкримінальний бізнес, сісти на ці напівлегальні фінансові потоки і контролювати їх”, – зазначив політик.

Він нагадав, що в 2009 році саме під тиском громадськості азартні ігри були заборонені в Україні через залежність людей. І за таке рішення проголосувала більшість Верховної Ради.

“Свого часу якраз під тиском громадськості та громадської думки в 2009 році за пропозицією уряду був урядовий законопроект і більшість тоді у ВР проголосували, щоб закрити. З іншого боку – це призводить до того, що люди потрапляють у наркотичну залежність. На моїх очах я бачив, як старенька цілий день торгувала на базарі, а потім понесла цю виручку в ігрові автомати і спускала всі свої гроші. І так само і молодь, треба було щось з цим робити, тому було прийнято таке рішення “, – сказав А. Павловський.

Крім того, він підкреслив, що запропонована легалізація азартних ігор не забезпечить значні надходження до Державного бюджету країни, а мета законопроекту – закріпити напівлегальні фінансові потоки за “смотрящими” від уряду чи Президента.

“Зараз це відновлювати – це не дасть великих грошей до держбюджету, але дасть комусь ці тіньові фінансові потоки, посадити туди "наглядача" з Адміністрації Президента чи уряду, як вони там поділяться, і отримувати прибуток під себе. Я не думаю, що до державного бюджету там буде велика сума з цього, просто хочуть ще один потік грошей легалізувати “, – заявив політик.

А.Павловський також сумнівається у виправданості цілей зазначеного законопроекту, адже відповідно до нього планується створити ще один орган виконавчої влади – Національну службу, що, очевидно, призведе до додаткових витрат з держбюджету.

“Все навколо скорочуємо, а тут створюємо ще якісь додаткові послуги, зрозуміло, що ним передбачено приміщення, обладнання, робочі місця створити чиновникам, платити зарплату і це будуть додаткові витрати з бюджету, і ще не відомо скільки з цього дійде до держбюджету, а витрати будуть реальними “, – повідомив він.

Крім того, А.Павловський впевнений, що законопроект має лобістські норми.

Нагадаємо, Міністерство фінансів розробило і оприлюднило законопроект, яким планується легалізувати гральний бізнес в Україні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Міністерство фінансів розробило і оприлюднило законопроект, яким планується легалізувати гральний бізнес в Україні....- суки. Молодь всієї України криміналітету буде сотні тисяч з дому виносити, бо криміналітет , як я бачу і чую в цьому добре бабки з родин тієї молоді, що попалася на їх гачок вибиває !!!! ЗАБОРОНИТИ ТАКЕ ПРИЙМАТИ !!!
Відповісти
Для людей доброго нічого не приймуть , а всі Закони проти людей ! Ні АЗАРТНИМ ІГРАМ В УКРАЇНІ! НАША МОЛОДЬ БУДЕ КРИМІНАЛІТЕТУ ВИННА ТИСЯЧІ ГРИВЕНЬ!!! Я виходжу на АКЦІЮ ПРОТИ ЗАКОНУ ПРО ЛЕГАЛІЗАЦІЮ ГРАЛЬНОГО БІЗНЕСУ. МЕНТИ НЕ СПРАВИЛИСЬ з закриттям підпільних закладів, тоді НЕХАЙ ПОЛІЦІЯ НОВА ПОЗАКРИВАЄ НАРЕШТІ ТІ ПІДПІЛЬНІ ЗАКЛАДИ !!!
Відповісти
ЦЕ ВИГІДНО КРИМІНАЛІТЕТУ !!!
Відповісти