В яку суму волинянам обійдеться святкування Нового року. ВІДЕО

В яку суму волинянам обійдеться святкування Нового року. ВІДЕО
Соціологи порахували, у яку суму обійдеться святкування Нового року для волинської родини із 4 осіб. Новорічне меню забере 4000 гривень у ресторані і 2000 гривень — якщо відзначати вдома.

Гроші підуть на подарунки, новорічні іграшки та "щедрий стіл". Надвисока ціна зумовлена й передсвятковим подорожчанням продуктів, - інформує Телеканал новин «24».

За словами експертів, дорожчатимуть, перш за все, м’ясо (на 15-20%), фрукти (на 20-25%), а ще риба, кисломолочна продукція, хлібобулочні вироби та солодощі. Зростуть ціни і на алкоголь.

Розцінки ж на крупи і картоплю можуть знизитися.

Основне підвищення цін — на імпортну продукцію — у нас вже відбулося разом із девальвацією національної валюти. Зараз ситуація більш менш стабілізувалася із курсом. Відповідно, цей фактор буде менше впливати на зростання цін. Однак, як звичайно відбувається до Нового року, відіграє роль спекулятивний фактор,
— пояснив генеральний директор консалтингової компанії Олександр Соколов.

Саме тому українці починають робити закупки за місяць до Нового року. Адже лише салат "Олів'є" для сім'ї обійдеться майже у 100 гривень. Можна відшукати й акційні ціни, або натрапити на виробника, що намагається стримати подорожчання своєї продукції.

Від смаколиків на святковому столі більшість не відмовиться. Натомість, заощаджуватимуть на подарунках та святкових розвагах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В яку суму волинянам обійдеться святкування Нового року. ВІДЕО
15 грудень, 2015, 02:29