Чи буде парк на Конякіна-Гордіюк?

Чи буде парк на Конякіна-Гордіюк?
Забудовники переконують, що змушені припинити будівництво багатоквартирних будинків через протести мешканців.

У понеділок, 14 грудня, відбулась робоча зустріч у зв'язку із проблемою невиконання рішення міської ради № 78/1 від 30.09.2015 «Про надання КП «Парки та сквери міста Луцька» дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж парку в районі вулиць Конякіна-Гордіюк.

Директор КП «Парки та сквери міста Луцька» Анатолій Трикуш розповів, що підприємство підготувало проект рішення щодо визначення меж зеленої зони в районі вулиць Конякіна – Гордіюк, а також надання цій ділянці статусу парку в зеленій зоні.

Своєю чергою присутній представник ПП «НВК ЛІРоЛ» Юрій Мишко зауважив, що є рішення Рівненського апеляційного суду на користь приватного підприємства, згідно якого поновили договір оренди земельної ділянки від 26 серпня 2009 року. Оскільки, «НВК ЛІРоЛ» є співзасновником Академії рекреаційних технологій та права, то і гуртожиток передбачений для цього навчального закладу.

Фінансовий директор компанії-забудовника ЛДБК Алла Бондарчук зазначила, що, відповідно до генерального плану, ділянка площею у три гектари визначена як житлова забудова, на якій планують побудувати чотири дев’ятиповерхових багатоквартирних будинки.

Загалом забудовник міг би будувати швидкими темпами і навіть облаштувати міні-футбольне поле, оскільки й провели всі необхідні підготовчі роботи й розпочали вирубку дерев, які не належать до меж парку, однак через протести мешканців роботи призупинили.

Також ЛДБК виявили соціальну ініціативу, а саме забезпечення житлом (10 квартир) сімей загиблих в АТО або ж сімей учасників АТО та афганцям. Проте через призупинений процес будівництва невідомо, наскільки швидко вони забезпечать цю категорію населення житлом.

Депутат Луцької міської ради Григорій Пустовіт зазначив, що першочергово варто врахувати домовленості між забудовником і організацією, які взяли на себе відповідальність забезпечити житлом деякі сім'ї учасників АТО, хоча це повинна була робити держава.

«В мене складається таке враження, що ці зелені насадження посадили, аби були. Так, ніби в якийсь із суботників вирішили чимось зайняти комсомольців і дали їм завдання висадити дерева, які виросли, от і добре», - сказав Григорій Пустовіт.

Натомість присутні вирішили, що варто, насамперед, встановити межі зелених зон, а тоді створити концепцію парку та влаштувати громадські слухання, на яких необхідно донести людям, що ніхто не планує зрізувати всі дерева підряд і що парк в них все ж таки буде.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Де гроші, там і Гриша.
Відповісти
Ні, грошима в БЮТі завжди займались Володя і Сірожа. Таке собі раздєлєніє труда
Відповісти
Вистачає уже того, що в ПАРКУ втулили кацапську церкву, так ще й другу церкву починають будувати в іншій стороні парку! Як ракові пухлини розплодились!
Ах да, ми забулися про аквапарк, який там бути ще років так 15 назад...

Цікаво, у Генплані розвитку міста на 2009-2031 роки, на місці будівництва церкви вказано як "офісні приміщення" (номер 15), - я так розумію, офіс ПЦ МП???
номер 44 - аквапарк..де він?

ЛДБК раніше "співали", що на цьому місці має бути і дитячий дошкільний заклад, і міні-футбольне поле, і баскетбольний майданчик і т.д.
ЛДБК - будуйде на вільних територіях!!! До ПРАКУ не лізбте, а то отримаєте ху я в рот
Відповісти