Хор священиків Колківського благочиння підкорив Італію

Хор  священиків Колківського благочиння підкорив Італію
У різних регіонах Італії українська діаспора представлена людьми з усіх куточків нашої держави. На Сардиніі – багато вихідців із Млинівщини, у Мілані багато буковинців, натомість Удіне вподобали собі українці з історичної Волині, Полісся та Поділля. Тому й не дивно, що на престольне свято Воздвиження Чесного Хреста запросили хор саме з Волинської єпархії.

Про це повідомляється на сайті Волинської єпархії

Спочатку сама можливість приїзду хору священиків Колківського благочиння здавалася фантастикою – це ж і візи, і дорога далека, але за сприяння заступника голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української православної церкви Миколи Данилевича і з благословіння Високопреосвященнішого митрополита Ніфонта вдалося все успішно вирішити.

Хрестовоздвиженська парафія Руської православної церкви (Українська православна церква не має можливості створювати свої парафії за кордоном) об’єднує православну діаспору цілої провінції (області) Фриулі Венеція – Джулія та країни Словенії. Громада багатонаціональна. Українці становлять кістяк, їх десь відсотків 70.

З поваги до інших народів і з місіонерською метою на службі звучать молитви шести мовами: церковнослов’янською, італійською, українською, грузинською, молдавською та сербською.

Довідка

Хор священиків Колківського благочиння був створений самими батюшками. Якось зіспівалися під час спільних богослужінь. Власне співали разом ще під час навчання у Волинській духовній семінарії. А з місіонерськими виступами почали їздити на парафії благочиння з ініціативи священика Ярослава Максимука. Регентом хору є настоятель храму у селі Гораймівка отець Валерій Кравчук. У хорі співають і благочинний Колківського округу отець Петро Бугайчук, він також їздив в Італію.

Їздили в Італію священики: Олександр Климук (Куликовичі), Віктор Бугайчук (Рудники), Роман Кравчук (Комарове), Андрій Геналюк (Красноволя), Олександр Кльок (Грузятин), Георгій Привиденець (Велика Ведмежка), а також отець Сергій Курапов із Гути-Камінської (Камінь-Каширське благочиння). Також у хорі співають отці Михайло Анісімов з Колок, Василь Махновець із Довжиці, Серафим Сімонович із Четвертні, Володимир Ткачук із Годомич.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А по всій Італії були вихідні дні !
Відповісти
хароша ріклама РПЦ))) У ВП работают настаящіє апалагєти рускава міра, у каторих совісті нєт ні грама.
Відповісти