Лучан закликають подбати про пернатих друзів

Лучан закликають подбати про пернатих друзів
Зима — традиційна пора року для підгодівлі птахів, адже саме в цей час природні запаси корму починають зменшуватися. Тож, аби подбати про них, чимало людей встановлюють годівнички, в яких постійно залишають щось смачненьке для пернатих друзів.

З цією ж метою «Фундація розвитку громад» спільно із волонтерами «Центру волонтерської співпраці та розвитку» оголошують про зимово-весняну акцію зі створення годівничок та шпаківень. Тож усі охочі можуть долучитися до акції й створити новий дім для птахів.

Організатори стверджують, що виготовлені шпаківні та годівнички будуть передані у школи та садочки міста. «Ми хотіли б подарувати ці годівнички в дитячі садочки та школи. В цих закладах є, як правило, прилеглі території майданчиків, парків, садків, де й можна було б розмістити вироби. Крім того, діти могли б самостійно підгодовувати птахів та спостерігати за ними. Такі речі, на наш погляд, могли б розвивати у дітей почуття відповідальності й турботи за живими істотами й тим самим привчати до доброти та життя в гармонії зі світом», – ділиться думками Голова «Фундації розвитку громад» Роман Михальчук.

«Наразі уже організовано групу волонтерів, які вирішили взяти участь у виготовленні цих виробів. Крім того, закликаємо долучитися вихователів садочків, вчителів шкіл, батьків та просто небайдужих лучан. Зауважимо, що годівнички будуть виготовлятися у вільному просторі «Третє місце» (м. Луцьк, вул. Карбишева, 1 оф. 412), однак при отримані звернень ми готові організувати майстер-класи для дошкільнят та учнів молодших класів» – розповідає керівник відділу проектів організації Олена Ярощук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучан закликають подбати про пернатих друзів
16 грудень, 2015, 08:22