Як у Луцьку творять добро на Фабриці Святого Миколая. ФОТО

Як у Луцьку творять добро на Фабриці Святого Миколая. ФОТО
У гості Святий Миколай повинен прийти до всіх дітей, таку мету ставлять перед собою волонтери всеукраїнської благодійної акції "‪‎Миколай про тебе не забуде", яка проходить у Луцьку вже вдев'яте.

Іграшки, книги, зошити, фарби, канцтовари — все це збирають на Фабриці Святого Миколая, яка знаходиться у Волинській обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки (за адресою вул. Шопена, 11).

Помічники Миколая розповідають, що 19 грудня хочуть організувати свято та вручити подарунки діткам, які потребують особливої уваги - малюкам із малозабезпечених сімей, дітям-інвалідам, із сімей учасників АТО та сиротам.

Робота на Фабриці уже кипить — волонтери сортують та розкладають усе, що вже встигли принести небайдужі лучани.
"Кожного дня до нас приходять лучани, хоч і небагато, але ми раді будь-якій допомозі. Найчастіше приходять учні шкіл, студенти, молодь, вони приносять іграшки, а нам потрібні також канцтовари, книги, особливо для старших дітей, їх менше. Тому закликаємо лучан долучитися до доброї справи, адже хороші вчинки повертаються сторицею", - впевнена студентка історичного факультету СНУ імені Лесі Українки Лілія Смолярчук, яка координує роботу волонтерів акції.

"Ми хочемо, щоб кожна дитина відчула свято, хочемо подарувати їм віру в добро, в те, що є багато людей, які хочуть їм допомогти", - зазначила дівчина та нагадала, що Фабрика працює кожного дня до 18:00 год, тому всі охочі можуть принести подарунки (солодощі, іграшки, книжки, канцелярське приладдя, засоби гігієни) дітлахам, які цього дуже потребують.
"Загалом до акції цього року ми залучили близько 200 волонтерів. 18 грудня спільно із Дитячим фондом ми проводимо концерт для діток, а 19 грудня, безпосередньо у День Святого Миколая, відбудеться вистава, за яку я хочу подякувати колективу "Чудодій". Подарунки від Миколая отримають близько 800 діток, які приїдуть до Луцька з усієї області", - розповів координатор акції "Миколай про тебе не забуде" у Луцьку Володимир Бут-Гусаїм.

У День Миколая волонтери проведуть святковий флеш-моб. А після 19 грудня поїдуть у реабілітаційні центри у Крупу, Рожище та Затурці, а ще планують повезти подарунки від волинського Миколая у східні регіони України.
"Також кожна дитина з будь-якого куточка Волині може написати листа Миколаю-Чудотворцю", - додає волонтер.

Адреса: Фабрика Святого Миколая, вулиця Шопена, 11, Луцьк, Волинська область, 43000.

А для того, аби про цю благодійну акцію дізналися як можна більше волинян, активісти організували святкову фотосесію, в якій кожен міг приміряти червону шапочку помічника Миколая.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як у Луцьку творять добро на Фабриці Святого Миколая. ФОТО
16 грудень, 2015, 18:14