Лучанам розкажуть про історію Свято-Троїцького собору

Лучанам розкажуть про історію Свято-Троїцького собору
У п’ятницю, 3 серпня, лучани ознайомляться із багаторічним минулим Свято-Троїцького кафедрального собору. Екскурсія до головного храму Волині відбувається у рамках проекту «Екскурсоводи у відпустці».

Про це повідомляє туристичний сайт міста VisitLutsk.com.

Свято-Троїцький кафедральний собор – один із найстаріших та, безперечно, найвеличніший храм Луцька. Святиня стала православною у 1864 році, до того ж часу слугувала місцевим римо-католикам, зокрема, чернечому ордену бернардинів, які побудували у Луцьку монастир. Храм зазнав кількох пожеж та руйнацій. Врешті, собор перебудовували для потреб православного населення під керівництвом 13 архітекторів та проектантів та освятили у 1880 році. Більше фактів про історію та сучасність Свято-Троїцького кафедрального собору можна дізнатись на екскурсії.

Відвідини Свято-Троїцького кафедрального собору – це вже восьма екскурсія у рамках проекту «Екскурсоводи у відпустці», організаторами якого є КП «Центр туристичної інформації та послуг» та управління міжнародного співробітництва та туризму Луцької міської ради. Проект триватиме до 31 серпня.

Початок екскурсії у п’ятницю, 3 серпня, о 19.00 біля головної брами Свято-Троїцького кафедрального собору (Театральний майдан).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: історія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучанам розкажуть про історію Свято-Троїцького собору
01 серпень, 2012, 14:40