Волинянам обіцяють велосипедні зони

Волинянам обіцяють велосипедні зони
У трьох райцентрах Волині створять зони для їзди на велосипеді за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Про це повідомила PR-менеджер проекту Людмила Вільчинська.

У Луцьку 31 липня відбулася презентація проекту Волинського Інституту Права «Покращення умов для ефективної участі громадян у виробленні міської політики та посилення впливу громадськості на розвиток дорожньо-транспортної інфраструктури у містах Волинської області». Проект отримав підтримку програми «Громадянське суспільство та належне самоврядування» Міжнародного фонду «Відродження».

Проект передбачає створення Концепцій розвитку велосипедної інфраструктури у трьох районних центрах Волинської області: Ковелі, Нововолинську та Рожищі.

«До розробки Концепцій велосипедних інфраструктур ми хочемо залучити усі сторони, які мають відношення до дорожньо-транспортного руху. Це будуть нормативні акти, які відображатимуть позиції та інтереси не лише велосипедистів, а й пішоходів, автомобілістів, органів місцевого самоврядування, ну і, звичайно ж, інстанцій, які проектують та реконструюють наші дороги,» - ділиться планами Ірина Гайдучик – керівник муніципальних програм Волинського Інституту Права.

Голова Асоціації велосипедистів Волині Юрій Моклиця, вже має досвід у розробці таких Концепцій – саме з його подачі Концепція розвитку велосипедної інфраструктури у місті Луцьку зараз знаходиться на розгляді міської ради обласного центру. За його словами, на тому етапі, на якому знаходиться розвиток велоінфраструктури сьогодні, ще рано говорити про безпосередню побудову доріжок для велосипедистів, спочатку потрібно вибрати правильну методологію.

Законодавчі підстави для такої діяльності є уже сьогодні, зокрема, закон «Про врегулювання містобудівної діяльності» зобов’язує міські ради не лише створювати генеральні плани, а й проводити зонування (зонінг) – концепції розвитку окремих територій, тому вчасно розроблені і прийняті велосипедні концепції мають усі шанси через рік-два перетворитися на спеціально відведені зони дорожнього полотна для велосипедистів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.